Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sanader i dalje pati od boli u prsima i srčanih tegoba

01.11.2011. 23:00
Sanader i dalje pati od boli u prsima i srčanih tegoba


Nakon provedenih pretraga liječnici su odlučili da više nema potrebe za hospitalizacijom pa je Ivo Sanader prebačen iz KBC-a Rebro u svoju ćeliju u istražnom zatvoru Remetinec


Članica odvjetničkog tima Ive Sanadera Jadranka Sloković izjavila je da bivši premijer razmišlja o podnošenju tužbe za klevetu protiv medija koji su ga optužili za simulaciju i manipuliranje zdravstvenim stanjem.
– Njegova dijagnoza ničim nije dovedena u pitanje, a zdravstveni su mu problemi potkrijepljeni dokumentacijom i izjavama liječnika, rekla je Sloković. Ona je kao nedopustivi primjer curenja informacija navela i medijske napise o tajnoj snimci sastanka Sanadera i predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija. Sloković je istaknula da da su snimke nastale nakon što je Sanader prestao biti premijer i puno vremena nakon promjena dioničkog ugovora Vlade i MOL-a-a. Sloković je rekla da će obrana Ustavnom sudu uputiti tužbu na odluku o produljenju pritvora jer je Sanader zadržan “unatoč izmijenjenim okolnostima i ponuđenoj jamčevini”. Obrana je kao jamčevinu ponudila 12,4 milijuna kuna i Sanaderovu putovnicu.
Odvjetnik nekadašnjeg premijera Goran Suić izjavio je jučer za naš list da njegov branjenik i dalje pati od srčanih tegoba, aritmija i bolova u prsima.
– Tako je u ponedjeljak u jednom trenutku imao tlak čak 180/100, a ta se brojka cijelo vrijeme kreće negdje oko 160/100. Osim toga u ponedjeljak ujutro nije izdržao do kraja pretragu ergometriju, mjerenje aktivnosti rada srca pod opterećenjem. Od predviđenih devet izdržao je samo šest minuta, rekao je Suić. Međutim, budući da je liječnički konzilij odlučio da više nema potrebe za hospitalizacijom Sanader je u ponedjeljak nešto iza 13 sati kombijem pravosudne policije u pratnji dva policijska terenca prebačen iz KBC-a Rebro natrag u svoju ćeliju u istražnom zatvoru Remetinec.
Sanader je u KBC Rebro bio prebačen prošlog petka nakon što je sudac Ivan Turudić uvažio mišljenje medicinskog vještaka. U bolnici je Sanaderu napravljena koronografija koja je pokazala da nije došlo do suženja ili začepljenja srčanih žila. Sanaderu će u četvrtak 3. studenog čitanjem optužnice i službeno početi suđenje zbog ratnog profiterstva, odnosno optužbi da je sredinom ’90-tih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od kredita koji je Hrvatska dobila od austrijske Hypo banke.


Prevencija i lijekovi




Predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Zagreb Davor Miličić rekao je da je “Sanader obavio različite pretrage a rezultati nalaza su takvi da on definitivno nije posve zdrav i da ima srčanih problema, ali to u ovom trenutku ne zahtjeva hospitalizaciju”.
– Zahtjeva liječenje lijekovima i određene mjere prevencije koje će provoditi koliko bude moguće. Terapija nije iznimno složena, a sastoji se od više lijekova u kombinaciji, u skladu s modernim smjernicama za te probleme koje Sanader ima. Sanader je bio liječen kao što bi bio liječen i svaki drugi bolesnik s takvom dijagnozom. Nema ništa što je bilo vrijedno tolike pozornosti osim da se radi o toj osobi. Za mjesec dana trebat će ponoviti ambulantno dvije pretrage, holter EKG-a i holter tlaka, rekao je Miličić.