Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

TZ Raba Mastercardova zlatna statua

01.11.2011. 23:00
TZ Raba Mastercardova zlatna statua


U Kinu Rab održana je je u petak navečer svečana dodjela Mastercardove Zlatne statue i priznanja turističkim zajednicama za poseban doprinos u kulturi i turizmu u sklopu projekta Broda knjižare – Broda kulture 2011. godina, a na kojem je prekinuta višegodišnja dominacija Svetog Filipa i Jakova, prvo mjesto preuzeo je Rab, ali i Filipjanci ostaju najozbiljniji igrači.
Naime, svako od četrnaest mjesta i gradova duž jadranske obale u koja je Brod knjižara – Brod kulture ovoga ljeta uplovio, predstavilo se svojim domaćim kulturno – zabavnim programom dobrodošlice u organizaciji turističke zajednice, koji je ušao u konkurenciju za osvajanje Zlatne Mastercardove statue.
Nakon trogodišnje dominacije TZ Sv. Filip Jakov (tri pobjede za redom i sukladno statutu Broda knjižare – Broda kulture, zadržavanje nagrade u trajnom vlasništvu), novu Mastrcardovu Zlatnu statuu prijelaznog karaktera na godinu osvojila je TZ Grada Raba za program dobrodošlice u organizaciji POU Rab. Drugo i treće mjesto dijele TZ Sv. Filip i Jakov te TZG Trogira s jednakim brojem glasova žirija. Direktor Broda Knjižare – Broda kulture, gosp. Igor Gerenčer na svečanosti u Rabu uručio je nagradu direktoru TZG Raba, Nedjeljku Mikeliću.