Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Benkovcu Zlatna amfora

Autor: Ante Vidović

01.11.2012. 23:00
Benkovcu Zlatna amfora


Zlatna amfora je kruna dosadašnjih napora Grada Benkovca na razvoju i promociji vinogradarstva kroz poticanje malih vinogradara i vinara, organizaciju Vinfesta


Grad Benkovac će na ovogodišnjoj Sabatini dobiti Zlatnu amforu za doprinos izuzetnom razvoju vinogradarstva na svom području koje će mu dodjeliti Hrvatska udruga vinarskih gradova.
Zlatna amfora je kruna dosadašnjih napora Grada Benkovca na razvoju i promociji vinogradarstva kroz poticanje malih vinogradara i vinara, organizaciju vinarske manifestacije Vinfesta i postizanja njenog vrhunskog rejtinga te drugih aktivnosti. Rezultat toga jest da su se na benkovačkom području profilirali vrhunski vinari Šime Škaulj i Željko Vrsaljko iz Nadina, Božo Bačić iz Podgrađa i Mladen Anić iz Smilčića.
– Ovo nije priznanje Gradu, kao instituciji već priznanje ovom prostoru i ljudima koji ovdje žive. Grad Benkovac poticao je razvoj vinogradarstva i vinarstva na ovom prostoru i utjecao na njegov razvoj na širem području Ravnih kotara i Bukovice. Mi smo sufinancirali nabavu više od milijun cijepova vinove loze, međutim, sve to ne bi imalo smisla da nema naših vinogradara i vinara koji su u zadnjih tri godine registrirali dvadeset vina, kaže pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Željko Katuša.
Priznanje će predstavnicima Grada Benkovca biti uručeno na Sabatini koja se ove godine održava od 15. do 17. studenoga u Bolu na Braču u organizciji Zadružnog saveza.