Prikupljana pomoć za siromašne obitelji

Slika korisnika admin
Autor: 

Prvotno zamišljena kao dio tradicionalne proslave Dana kruha, humanitarna akcija "Neka Božić bude svima!" prerasla je u događaj koji je odjeknuo daleko izvan školskih hodnika Srednje škole Gračac.

Ujedinjeni u zajedničkoj ideji da pomognu socijalno najugroženijim obiteljima općine Gračac, 29. listopada 2013. godine učenici i djelatnici škole proveli su akciju prodaje kolača. Kolači su nastali u kućnoj radinosti, a u izradi i prodaji slatkih zalogaja sudjelovali su učenici i njihove mame, te svi djelatnici škole.

Lijepoj akciji odazvali su se djelatnici susjedne Osnovne škole Nikola Tesla, zaposlenici Općine Gračac i Narodne knjižnice i čitaonice Gračac, kao i svi ostali koju su se taj dan poželjeli osladiti.

Rezultati akcije u praksi su potvrdili misao vodilju projekta, a ona je kako ne moramo činiti velike stvari već male stvari s puno ljubavi.

Voditeljice ove akcije, nastavnice Nataša Perinčić Tičić i Anela Jurin, otkrile su kako je prikupljena svota od čak 1.790,00 kuna. Prikupljeni iznos bit će doniran obiteljima iz Gračaca koje se nalaze u iznimno teškoj materijalnoj situaciji.

Ovaj projekt tek je prvi u nizu humanitarnih projekata koje će se, u npovodu nadolazećih prosinačkih blagdana, provesti u Srednjoj školi Gračac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno