Tridesetak riječkih navijača napalo devetoricu hajdukovaca iz Zadra i Paga

Slika korisnika admin
PIXSELL
Ovo nije prvi put da je u prvom planu Prve hrvatske nogometne lige huliganizam - tribina utakmice Rijeka - Hajduk

Više od 30 navijača Nogometnog kluba Rijeke privedeno je u nedjelju na obavijesni razgovor u prostorije benkovačke policije zbog sumnje da su sudjelovali u masovnoj tučnjavi na autocesti A1 nedaleko Biljana Donjih u kojoj su ozlijeđena dvojica navijača Hajduka sa zadarskog područja.

Prema prvim informacijama Riječani su oko 14 sati zaustavili promet na autocesti u smjeru Splita te fizički napali devetoricu mladića koji su se s dva automobila zadarskih registracija uputili na utakmicu Rijeka - Hajduk.

- U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja. Nakon nekoliko minuta promet na autocesti je normaliziran, a u službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja koje se dovodi u vezu s ovim događajem, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napominjući kako je kriminalističko istraživanje vezano uz ovaj događaj još uvijek u tijeku.

Neslužbeno doznajemo kako je do masovne tučnjave došlo kad se na dionici autoceste kod Biljana Donjih u koloni našlo stotinjak riječkih navijača koji su se privatnim automobilima bez policijske pratnje uputili na utakmicu u Split. U jednom trenutku zaustavili su promet i izišli iz automobila kako bi se obračunali s navijačima suprotne strane. Navijačka obilježja zapazili su u dva automobila. U prvom su bila četvorica Zadrana, a u drugom petorica Pažana. Izvukli su ih vani i izudarali rukama i nogama, a u žaru borbe letjelo je i kamenje. Nakon par minuta razulareni Riječani povukli su se u automobile i nastavili put prema Splitu, no nisu stigli do cilja jer ih je nakon dojave zadarske policije kod Šibenika dočekala policijska patrola. Zbog sumnje da su sudjelovali u tučnjavi više od trideset ih je privedeno u PP Benkovac gdje je većina njih ispitana i puštena, no potraga za nasilnicima još uvijek traje, a policajcima će u otkrivanju njihova identiteta svakako od pomoći biti i video-snimke koje su u međuvremenu pribavljene od HAC-a.

Ozlijeđenim mladićima pružena je liječnička pomoć.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno