U jakoj konkurenciji oni su se izborili da budu najbolji

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Iza odlične sezone stoje kvalitetni ljudi

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić jučer su u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održali primanje za dobitnike priznanja na Danima hrvatskog turizma 2015. godine. Ovogodišnji laureati su: Muzej antičkog stakla, Boutique hostel Forum, Marina Dalmacija, Angelina Tours, Tomislav Fain, te Zračna luka Zadar koja je dobila priznanje Brand Leader Award za 2015.

Turizam pokretač

Ovo je ujedno bila prigoda za analizu ovogodišnje turističke sezone, pa su prezentirani i detaljni podaci o turističkim kretanjima od 2004. do 2014. godine, a koji su pokazali frapantan rast broja gostiju i noćenja u Zadru.

Dobitnike priznanja pozdravio je župan Zrilić rekavši kako su njihovi uspjesi uspjesi svih nas u turizmu:

- Vidimo da je turizam naša rastuća gospodarska djelatnost i najviše zahvaljući tome imamo dobre ukupne rezultate gospodarstva kojega je i naša Gospodarska komora prezentirala, a nekima od njih dala i nagrade za uspjehe. Samo zajedno možemo biti uspješni i dizati one pokazatelje koji zajedno nose naš rast i zapošljavanje. Tako ove godine u županiji imamo ukupno 51.000 zaposlenih, što je više i od one najbolje 2008. godine. Ovo nisu beznačajni podaci, a i naša Komora smatra da se naše gospodarstvo nakon svih kriza stabiliziralo i da idemo putem razvoja i novog zapošljavanja - kazao je Zrilić.

Napomenuo je kako su za turizam napravili glavni plan razvoja od 2003. do 2023. godine, kako bi se znalo kuda idemo i kako bismo se prilagodili novim trendovima na tržištu i sukladno tome postavili nove zadatke.

Čovjek je temelj

- U tom smislu bitni ste i vi, jer se svaki put dolazi do kvalitetnog čovjeka kao temelja, ali i dobro postavljene organizacije. Stoga vam još jednom čestitam na uspjesima koje postiže svatko za sebe, čime stvarate naše ukupne uspjehe. Vidimo da smo za devet meseci ove godine ostvarili više nego čitave prošle godine i da rastemo u broju dolazaka i noćenja od šest posto. Što se tiče smještajnih kapaciteta, u nekim bismo dijelovima po strukturi trebali biti drugačiji i imati više hotela u Zadru. Što se tiče privatnih iznajmljivača, Grad i Županija tu su pridonijeli sa kvalitetnim rješavanjem legalizacije, pa vidimo da se i ukupan broj smještajnih kapaciteta podigao zadnjih deset godina - pojasnio je župan, ističući i zaslugu Zračne luke Zadar za koju kaže da je posebno doprinijela ovom rastu.

- Ona je od jednog potpuno devastiranog objekta uspjela obnoviti se i podići promet dobivši i priznanje Brand Leader Award. Želim im daljnji uspjeh, a tu moramo spomenuti i niskotarifnu kompaniju Ryanair kao glavnog partnera Zračne luke Zadar, te činjenicu da smo postali dostupnija destinacija zbog ulaska u EU - zaključio je Zrilić.

Dobitnicima turističkih priznanja čestitao je i gradonačelnik Kalmeta, napominjući kako je kao bivši ministar turizma svjestan konkurencije jer Hrvatska ima puno dobrih programa i kvalitetnih ljudi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno