Ferdokomerc unio novu svjetlost u školu

Slika korisnika valentinam
U OŠ Voštarnica zasjala LED rasvjeta
Hvala vlasniku tvrtke Ferdokomerc na ovom divnom iznenađenju kojim je, u doslovnom i metaforičkom smislu, unio svjetlost u školu. Poklonio nam je divnu LED rasvjetu, koja je najbliža danjem svjetlu, te je vrlo ugodna za rad i djeci i nama, rekla je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica
Arif SITNICA
Ivan Anić, vlasnik tvrtke Ferdokomerc i ravnateljica Irena Dukić

Hvala Ivanu Aniću, vlasniku tvrtke Ferdokomerc na ovom divnom iznenađenju kojim je, u doslovnom i metaforičkom smislu, unio svjetlost u školu. Poklonio nam je divnu LED rasvjetu, koja je najbliža danjem svjetlu, te je vrlo ugodna za rad i djeci i nama. Nova LED svjetla postavljena su u knjižnicu, zbornicu i u urede. Osim toga unio je svjetlo optimizma da ljepše i bolje dočekamo prelazak u nove prostore škole, rekla je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica u kojoj je ovih dana zasjala nova LED rasvjeta.

Jučer je tako u prostoru školske knjižnice Ivanu Aniću uručena zahvalnica i prigodan poklon u znak zahvalnosti za ovu vrijednu donaciju. Pored doniranja nove rasvjete, Ivan je zamijenio i postojeće žarulje u blagovaonici, radionici i sanitarnim prostorijama za učenike.

- Ne smatram da je ovo neka velika stvar koju smo napravili i mislim da, kad već možemo pomoći, pomognemo onima koji će se najviše radovati. Ravnateljica, pedagogica i ostale učiteljice rade ogroman posao s djecom i ponukan time odlučio sam unijeti malo svjetla u njihovu svakodnevicu, da im dani budu ljepši, rekao je skromno Ivan Anić iz Ferdokomerca. Istaknuo je i veliku važnost uštede električne energije jer LED rasvjeta troši znatno manje električne energije nego obične žarulje. Također i kvaliteta svjetla je puno bolja nego ona koje su prethodno imali u školi.

Radi se o LED rasvjeti koja se trenutno najviše ugrađuje u školama i sl. zbog uštede električne energije. Naime, troši osam puta manje, ugodnija je oku i bliža dnevnoj svjetlosti od ostalih oblika rasvjete te čini prostor ugodnim za boravak i rad, a čini ga i ljepšim.

OŠ Voštarnica – Zadar jedina je posebna odgojno-obrazovna ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi školovanje učenika s većim teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2017./2018. školu pohađa 91 učenik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)