Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Neka roda donese – dva boda!

03.11.2017. 13:15
Neka roda donese – dva boda!


Ako ćemo karikirati negdašnje potjernice s Divljega zapada onda bismo u primjeru Zadra mogli na komad kartona ispisati 'Traže se dva boda' pa to prikucati na kakav zid. Dva su boda, svatko će se složiti, imperativ i to iz više razloga. Jedan od njih je i…
– Pogled na ljestvicu bio bi malo ljepši kad bismo upisali danas pobjedu – kaže Aramis Naglić, trener.
Nije, naravno, riječ samo o pogledu na ljestvicu. Trenutačno zadnje mjesto bode oči, prošlo je već više od pola prve polovice ligaškoga dijela u ABA ligi, a svekoliko je navijaštvo nezadovoljno igrama i rezultatima i plasmanima. Premda, ima u tom kontekstu nešto i u konstataciji Domagoj Vukovića:
– Zapravo, u ABA ligi s obzirom na dosadašnji raspored mi i nismo imali neki rezultatski kiks. Dobro, bilo bi lijepo da smo dobili Mornar ili FMP, ali…
Ali, što je – tu je. Nužnost pobjede danas s Igokeom posljedica je svega što se prethodno zbivalo.
– Svakako da je pobjeda imperativ. Vjerujemo da ćemo danas biti dovoljno dobri. Našem suparniku otišao je dosadašnji najbolji igrač u Njemačku pa će nam to možda donekle biti od koristi – kaže Luka Božić.
Taj koji je 'otišao u Njemačku' jest Darell Wright, Amerikanac koji je našao bolji angažman u Bambergu, ubacivao je 26, 8 poena u prosjeku i imao jednu i pol asistenciju. Igokea je odmah reagirala i dovela Malcolma Leeja koji je prošlu sezonu odradio u Trabzonsporu. Kako će on nadoknaditi Wrighta, tek će se vidjeti. Bilo kako, Zadrani su se ozbiljno pripremali za današnju utakmicu.
– Očekujemo tvrdu, tešku utakmicu, čak možda i nabijenu nervozom. Nemamo što nego ići na pobjedu – ističe Domagoj Vuković.
Za Igokeu će Aramis Naglić reći da je nezgodna momčad. I dodati:
– I iskusna. ima dobru igru. Nju nose nekolicina, među kojima bih istaknuo Radivojevića, Miloševića i Ljubičića.
Zadar još nema razinu igre kakvu bi svatko želio.
– Prošla tri mjeseca bila su veoma zahtjevna, naporna, najteža za moje suradnike i mene. Potrošili smo se dosta jer je bilo puno neuobičajenih događaja, ozljeda, prekasno smo počeli pripreme… Sve su to rane koje još zacjeljuju.
Tek nedavno je, u sklopu ad hoc dopune vanjske linije, stigao Josh Bostic.
– On je inteligentan igrač, kvalitetan i pomoći će u razigravanju ostalih. Očekujemo da i Preston Knowles počne davati više u napadačkom dijelu.
Nanizalo se poraza…
– Oni nikad nisu dobri, ostavljaju tragove. Silno želimo danas pobijediti jer je s pobjedama lakše živjeti.


Učenici Prirodoslovno-grafičke škole na tribinama
KK Zadar počeo se, nakon promjena u upravljačkom segmentu, otvarati 'gradu i svijetu' pa će večeras s Igokeom na tribinama biti gost skupina učenika iz Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru. Kako kaže Željko Žilavec, direktor KK-a Zadar, uspostavljena je čvrsta suradnja s tom školom, ali intenzivno se radi i s drugim srednjim školama, kako bi na svakoj utakmici na Višnjiku u publici svoje mjesto imala i skupina srednjoškošalaca. Jedan od ciljeva jest i sustavno proširivanje navijačke baze, odnosno stvaranje trajne navike dolaska na utakmice KK-a Zadar, te sudjelovanja u istinskom sportskom navijanju i potpori momčadi, u konačnici i nesebičnom doprinosu nastojanjima da se klubu pomogne na sve moguće načine.


Bajić: Moramo se okrenuti odbrambenoj košarci
Dragan Bajić, trener Igokee, za internetsku stranicu ABA lige najavio je dvoboj u dvorani Krešimira Ćosića.
– Čeka nas teško gostovanje u Zadru, vruć teren uzavrela atmosfera i sigurno će pokušati da pobijede. Zadar se nalazi u teškoj situaciji kada su u pitanju rezultati, ali gledajući raspored to je možda i realno stanje. Mi smo momčad koji je slična po kvaliteti i nema nikakve sumnje da će Zadrani pokušati upravo protiv nas doći do druge pobjede koja bi im puno značila. Mi smo rasterećeni, radili smo u miru nakon pobjede protiv FMP-a. Znamo gde je Zadar najjači i znamo da se moramo okrenuti odbrambenoj košarci da kroz jaku i čvrstu odbranu pokušamo doći do iznenađenja u Zadru – rekao je Bajić.




Eurokup: Nova pobjeda Cedevite
Košarkaši Cedevite pobijedili su u utakmici 4. kola Eurokupa u Zagrebu rusku momčad Uniks Kazanj 94:74 (15:19, 29:20, 26:14, 24:21). Cedevita je nakon dva početna poraza upisala i drugu pobjedu zaredom, a ona je stigla lakše od očekivanog. Kod Cedevite su sjajno odigrali Džanan Musa (20), Roko Leni Ukić (18), Will Cherry (17) i Filip Krušlin (13), dok su goste predvodili Stephane Lasme (24) i Quino Colom (18). Nakon 4. kola Cedevita i Uniks dijele treće mjesto u skupini s omjerom 2-2, a 8. studenoga Zagrepčani idu u goste Paris-Levalloisu koji nema nijednu pobjedu. Vodi Darušafaka s 4-0, a Fiat Torino ima omjer 3-1. Iz ove skupine dalje prolaze četiri prvoplasirana sastava.