Saša Martinović i dalje bez poraza

Slika korisnika valentinam
Europsko prvenstvo u šahu
Autor: 
Saša Martinović

U 4. kolu 21. Europskog šahovskog momčadskog prvenstva Hrvatska je napravila pravi pothvat pobjedom nad petim nositeljem Izraelom sa 2,5:1,5. Meč s reprezentacijom koja je od Hrvatske u prosjeku jača čak za 77 rejting-bodova, odlučio je Marin Bosiočić, ovogodišnji prvak Hrvatske. U sjajno vođenoj partiji u topovskoj završnici slomio je otpor Maxima Rodshteina, a preostale tri partije završene su podjelom boda. Ivan Šarić protiv Borisa Gelfanda i Saša Martinović protiv Illie Smirina bili su vrlo sigurni, a Hrvoje Stević je protiv Emila Sutovskog iz bolje pozicije došao u damsku završnicu s pješakom manje, koju je održao uzornom obranom.

Sjajna je Hrvatska bila i u 3. kolu remiziravši sa šestim nositeljem Armenijom, jačom u prosjeku za 75 rejting-bodova. Ivan Šarić, Hrvoje Stević, Alojzije Janković i Saša Martinović vrlo sigurnom igrom osvojili su po pola boda i pokazali da na ovom prvenstvu s razlogom očekuju jedan od najviših dometa. Martinović je tako u četiri nastupa na svom prvom EP-u upisao jednu pobjedu i tri remija.

4. kolo: Izrael - Hrvatska 1,5:2,5 (Gelfand - I. Šarić remi, Rodshtein - Bosiočić 0-1, Sutovsky - Stević remi, Smirin - Martinović remi); 3. kolo: Hrvatska – Armenija 2:2 (I. Šarić - Aronian remi, Stević - Movsesian remi, Janković - Sargissian remi, Martinović - Melkumian remi).

Redoslijed nakon 4. kola: Mađarska, Hrvatska i Armenija po 7 meč-bodova, Rusija, Njemačka, Poljska, Bjelorusija i Turska po 6 bodova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)