Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dvodnevna edukcija za iznajmljivače početnike

02.11.2019. 21:45


Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o.organizira dvodnevnu edukaciju za male iznajmljivače, odnosno iznajmljivače početnike.
Na prostoru Zadarske županije mali iznajmljivači najmnogobrojnija su kategorija i drže dominantan dio od preko 60 posto kapaciteta za smještaj turista. Uz projekt označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju koji je putem TZ, u suradnji sa sustavom TZ-a u zadarskoj turističkoj regiji, i uz aktivno učešće Zadarske županije, pokrenut još 2015. godine, a namjenjen je nositeljima obiteljskog smještaja odnosno iznajmljivačima koji teže dodatnom brendiranju i označavanju, ovim se obraća i pomaže onima koji u posao tek ulaze a kojih je iz godine u godinu sve više.


Organizacija edukacije za iznajmljivače početnike
Edukacija je organizirana u Hotelu Kolovare 11. i 12. studenog kroz tri ciklusa (9:00 –12:00; 12:30 – 15:30, odnosno 09:00 –13:00)
Edukacija će se održati kroz tri tematske cjeline naslovljene: Edukacija za iznajmljivače početnikei one koji to tek žele postati; Budite uspješan iznajmljivaču 10 koraka i administracija obiteljskog smještaja te Management obiteljskog smještaja – za one koji žele više.
Prvom temom educirat će se iznajmljivače početnike s temama: registracija objekta, organizacija poslovanja, priprema objekta, prezentacija, oglašavanje i upoznavanje s pravima i obvezama koje uključuju vođenje knjiga, prijavu gostiju i sl.
Koz obradu teme "Budite uspješan iznajmljivač u 10 koraka i administracija obiteljskog smještaja razradit će se: deset osnovnih pravila koja mora slijediti svaki iznajmljivač kako bi imao uspješnu sezonu, manje troškove, veći broj rezervacija, više cijene i veću dobit; kao i administracija privatnog smještaja
Treći ciklus "Management obiteljskog smještaja – za one koji žele više" obuhvatit će oglašavanje putem društvenih mreža, vlastitih internet stranica, GoogleMap, oglašavanje na portalima uz trikove kako biti uspješan na pojedinom portalu, način postavljanja objekta na sve učinkovitijem TripAdvisoru, oglašavanje na TOP 3 portala, kako smanjiti otkaze rezervacija, kada tražiti akontaciju i depozit i zašto, analiza isplativosti iznajmljivanja,…
Svi sudionici edukacije dobit će Certifikat AP+ kojeg Savjetovalište za obiteljski smještaj i specijalizirani časopis "Apartman Plus" dodjeljuju malim iznajmljivačima.


Nagrađivanje iskusnih i izvrsnih iznajmljivača u projektu "Welcome"
Kažimo da istovremeno s ovom akcijom akcija labelinga "Welcome", dakle za napredne iznajmljivače koji su ušli u viši rang posvećenosti i kvalitete u obavljanju ovog posla i ove godine Zadarske županija organizira nagrađivanje, za što je već upućen poziv. Dakle, za Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete "W E LCO M E ".
Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor. Javni poziv je otvoren od 22. listopada 2019. godine do 21. studenog 2019. godine.Pobjednici osvajaju:
1. nagrada: 15.000,00 kuna i zlatnu plaketu,
2. nagrada: 10.000,00 kuna i srebrnu plaketu,
3. nagrada: 5.000,00 kuna i brončanu plaketu.
Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske
županije kao primjer dobre prakse u turizmu. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom prosinca 2019. godine.
Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije.