Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PRIPREMA ZA IZBORE Radeta: Imamo pozitivan trend učlanjivanja mladih u stranku

02.11.2020. 15:37


Nakon preuzimanja zadarske organaizacije SDP-a, Daniel Radeta stranku već priprema za lokalne zbore, a cilj mu je u te aktivnosti uključiti što veći broj mladih. U tome mu pomaže i stranački Forum mladih koji je jučer održao izbornu konvenciju:
– Otkako je izabrano novo vodstvo stranke imamo jedan pozitivan trend učlanjivanja mladih ljudi u našu stranku. Reklo bi se u pravom trenutku jer je i Forum mladih SDP-a Zadar održao izbornu konvenciju. Kontinuitet je to priprema za ono što nam slijedi, a to su lokalni izbori. Kao predsjednik organizacije cilj mi je u te izbore uključiti što više mladih koji su u zadnje vrijeme pokazali veliki interes za lokalnu politiku. Činjenica je kako su mladi u našem gradu u potpunosti marginalizirani od strane vladajućih, a njihove poruke, zahtjevi, prijedlozi jednostavno moraju doći u fokus. Jedini način da se to i ostvari je da mi mladi preuzmemo inicijativu i da se sami pobrinemo za svoju budućnost, kaže Radeta.
Govoreći o problemima mladih prioritet su im radna mjesta, ali i stambena pitanja koja muče sve većih broj mladih ljudi.
– Mislim da više nitko u ovom gradu ne vjeruje u ono što HDZ govori. Obećavali su svašta, poput onih povijesnih tri tisuće radnih mjesta u Gaženici, a jedino što će ostati iza mandata gradonačelnika Branka Dukića je onaj sat u Jazinama. Danas samo kupuju vrijeme 3D animacijama koje nemaju veze s realnošću. Bave se totalno nebitnim i trivijalnim stvarima, a pred stvarnim i životnim problemima zatvaraju oči. Što se tiče drugih politika u fokusu će biti i plan oporavka nakon koronakrize. Jednom će proći i ova situacija koja nas je zadesila. U tom trenutku će biti ključno imati konkretnu strategiju politika kako bi vratili stabilnost financija našim sugrađanima, a ta strategija će svakako biti dio našeg izbornog programa za lokalne izbore koji nas očekuju već sljedeće godine, najavljuje čelnik zadarskog SDP-a.