Završeni kompletni radovi nosive konstrukcije, izvode se instalaterski radovi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Studentski dom i menza u Novom kampusu deset mjeseci poslije
Preostalo je za odraditi još građevinsko-obrtničke radove, elektrotehničke i strojarske instalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije, sprinkler instalacije, pristupnu prometnicu i priključke, odgovorili su nam sa Sveučilišta
Marin GOSPIĆ
Prema projektu, novi studentski dom imat će 285 ležajeva, kao i studentsku menzu s 500 mjesta

Nakon što je u siječnju položen kamen temeljac koji je označio početak radova na izgradnji novog studentskog doma u Novom kampusu, nakon deset mjeseci nazire se buduća zgrada.
Provjerili smo sa Sveučilištem u Zadru u kojoj su točno fazi radovi.
- Do 21. listopada izvedeni su kompletni radovi nosive konstrukcije te se izvode instalaterski radovi, radovi elektroinstalacija, ventilacije, grijanja i hlađenja, vodovoda i odvodnje, te sprinkler instalacije. Također, izvode se i radovi montaže vanjske alu-bravarije i radovi suhogradnje, kao i radovi na uređenju okoliša zatvaranjem oko temeljne ploče. Preostalo je za odraditi još građevinsko-obrtničke radove, elektrotehničke i strojarske instalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije, sprinkler instalacije, pristupnu prometnicu i priključke, odgovorili su nam sa Sveučilišta.
Na pitanje jesu li krenuli postupci nabave za opremanje interijera odgovoreno nam je kako je priprema dokumentacije o nabavi u tijeku, dok je postupak nabave profesionalne kuhinje za menzu obavljen.
Kako stoji u odgovoru, osjetio se minimalan utjecaj epidemije koronavirusa na dinamiku izvođenja radova u sektoru nabave, izrade u pogonima izvan gradilišta, dopreme na gradilište i ugradnje.
- Za sektor građevinarstva, nije bilo direktnih mjera državnih/županijski i/ili gradskih institucija kojima bi se ograničavale aktivnosti uzrokovane covidom-19, osim općih mjera koje se odnose na sveukupno pučanstvo, a vezano za međugradski i međužupanijski prijevoz osoba i materijala tijekom ožujka - travnja 2020., pojasnili su sa Sveučilišta i napomenuli kako se radovi izvode u skladu s važećim dinamičkim planom.
Inače, da podsjetimo, novi studentski dom imat će 285 ležajeva, kao i studentsku menzu s 500 mjesta i kapacitetom od 2.415 obroka dnevno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)