Nakon sanacije kamene ploče bit će vraćene

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Privlačani pozdravili obnovu mula vrijednu 3,5 milijuna kuna
Autor: 
Radovima je trenutačno obuhvaćeno uklanjanje kamenih ploča koje će nakon sanacije biti vraćene na svoje mjesto, a već ovog vikenda radovi su nakratko stali zbog blagdana Svih svetih. Privlačani su pozdravili sanaciju mula jer, kako kažu, tu je centar ribolovstva, a i turističko središte te će se obnovom mula uljepšati centar mjesta, ali povećati sigurnost korisnika mula
Ana ŠARIĆ
Sanaciju mula izvodi tvrtka P.G.P. d.o.o. iz Zagreba

Radovi na sanaciji mula u Selu u Privlaci započeli su prošlog tjedna, izvijestila je Županijska lučka uprava. Sanaciju mula izvodi tvrtka P.G.P. d.o.o. iz Zagreba. Kako se navodi na stranicama ŽUL-a, provedenim postupkom javne nabave za ekonomski najpovoljniju ponudu izabrana je ponuda ponuditelja P.G.P. d.o.o. Vrijednost navedenog projekta za radove iznosi 2.790.332,00 kuna bez PDV-a odnosno 3.487.915,00 kuna s uključenim PDV-om, a projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske s milijun kuna, a s istim iznosom u financiranju projekta sudjeluje i Općina Privlaka. Ostatak potrebnih sredstava osigurava Županijska lučka uprava Zadar. Planirani rok izvršenja radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao, što znači da će Privlačani i njihovi gosti koji se kupaju na obližnjoj plaži u novom mulu uživati već početkom iduće godine.

Predmet ovog projekta su pomorsko-građevinski radovi na sanaciji glavnog mula u luci Privlaka. Ovom sanacijom se poboljšava ispunjavanje temeljnih zahtjeva za građevinu, a samom sanacijom veličina mula neće se mijenjati jer gabariti i položaj obalnog zida nakon sanacije ostaju identični kao i prije.
- Predmetni glavni mul u luci Privlaka se nalazi na kat.čest. 9282/1 k.o. Privlaka. Duljine je približno 85 m, širine 10,5 m.
Predmetnim radovima Županijska lučka uprava Zadar nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u održavanje lučke infrastrukture, kako bi se istom svi korisnici mogli nesmetano i sigurno koristiti, stoji u priopćenju ŽUL-a.

Radovima je trenutačno obuhvaćeno uklanjanje kamenih ploča koje će nakon sanacije biti vraćene na svoje mjesto, a već ovog vikenda radovi su nakratko stali zbog blagdana Svih svetih. Privlačani su pozdravili sanaciju mula jer, kako kažu, tu je centar ribolovstva, a i turističko središte te će se obnovom mula uljepšati centar mjesta, ali povećati sigurnost svih korisnika mula.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)