Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nakon sanacije kamene ploče bit će vraćene

02.11.2021. 12:57


Radovi na sanaciji mula u Selu u Privlaci započeli su prošlog tjedna, izvijestila je Županijska lučka uprava. Sanaciju mula izvodi tvrtka P.G.P. d.o.o. iz Zagreba. Kako se navodi na stranicama ŽUL-a, provedenim postupkom javne nabave za ekonomski najpovoljniju ponudu izabrana je ponuda ponuditelja P.G.P. d.o.o. Vrijednost navedenog projekta za radove iznosi 2.790.332,00 kuna bez PDV-a odnosno 3.487.915,00 kuna s uključenim PDV-om, a projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske s milijun kuna, a s istim iznosom u financiranju projekta sudjeluje i Općina Privlaka. Ostatak potrebnih sredstava osigurava Županijska lučka uprava Zadar. Planirani rok izvršenja radova je četiri mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao, što znači da će Privlačani i njihovi gosti koji se kupaju na obližnjoj plaži u novom mulu uživati već početkom iduće godine.
Predmet ovog projekta su pomorsko-građevinski radovi na sanaciji glavnog mula u luci Privlaka. Ovom sanacijom se poboljšava ispunjavanje temeljnih zahtjeva za građevinu, a samom sanacijom veličina mula neće se mijenjati jer gabariti i položaj obalnog zida nakon sanacije ostaju identični kao i prije.
– Predmetni glavni mul u luci Privlaka se nalazi na kat.čest. 9282/1 k.o. Privlaka. Duljine je približno 85 m, širine 10,5 m.
Predmetnim radovima Županijska lučka uprava Zadar nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u održavanje lučke infrastrukture, kako bi se istom svi korisnici mogli nesmetano i sigurno koristiti, stoji u priopćenju ŽUL-a.
Radovima je trenutačno obuhvaćeno uklanjanje kamenih ploča koje će nakon sanacije biti vraćene na svoje mjesto, a već ovog vikenda radovi su nakratko stali zbog blagdana Svih svetih. Privlačani su pozdravili sanaciju mula jer, kako kažu, tu je centar ribolovstva, a i turističko središte te će se obnovom mula uljepšati centar mjesta, ali povećati sigurnost svih korisnika mula.