Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nedavni incident u COVID šatoru šokirao javnost

02.11.2021. 11:12


U zadarskoj Općoj bolnici prije otprilike dva tjedna odvijao se gotovo filmski scenarij. Naime, trojica muškaraca ostala su sama u COVID šatoru dok je jedan od njih navodno čekao kirurga kako bi mu izliječio razbijenu usnu, a ozlijedio se, kako navodi u videu, u padu niz stepenice. O svemu tome, zadarska je, ali i hrvatska javnost saznala iz videa koji se prošlog tjedna proširio medijima i društvenim mrežama. Na osmominutnoj snimci vidljiva su dvojica muškaraca vidno alkoholizirana koji su sami u šatoru, vade medicinski pribor – gaze anestetike i ostalu opremu, ne bi li pomogli trećem muškarcu koji cijelo vrijeme trajanja snimke leži na krevetu i tvrdi da više od dva sata čeka na liječnika koji će ga previti. Dok jedan od njih dvojice previja unesrećenog prijatelja, drugi tvrdi kako oni moraju pomoći svom prijatelju jer osoblje navodno vani pije kavu.
»Ovo je sramota bolnice«, govori jedan od njih dok drugi, zavijajući svog poznanika, u kameru objašnjava kakva je to sramota za zadarsku Opću bolnicu.
– Dok ja radim u šatoru, oni piju kavu. Gospodo, ja sam u vašem šatoru. Čovik je pao niz skale pa na kantun slomio zub i razbio usnicu, poručili su na snimci. Sve se ovo odvijalo u gluho doba noći, pili su pivo iz limenke i na jednom od bolničkih kompjutora gledali meč Mirka Filipovića.
Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina, prije tri dana je potvrdio nacionalnim medijima kako su na COVID odjel primljena tri mladića, jedan je od njih imao slomljenu usnicu, a kako je naveo, s njim su bila dvojica mladića koji su bili izrazito neugodni, no demantirao je tvrdnje kako mladića nitko nije primio i obradio. Zadarskoj Općoj bolnici poslali smo i upit, ima li novih saznanja o cijelom incidentu, međutim, nismo dobili odgovor. Na mjesto događanja pozvana je i policija koja je napravila izvide koji su i dalje u tijeku, kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti i činjenice samog događaja.