Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bilo je i vrijeme za preuzimanje vrha

Autor: Viktor Bogut

01.12.2009. 23:00
Bilo je i vrijeme za preuzimanje vrha

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zadrane očekuje uzvrat prvog kola Europske lige


Dugo je trebalo. Čak devet kola. Toliko je bilo potrebno kuglačima Zadra da ostanu sami na vrhu prvenstvene ljestvice. Još u drugom kolu doživjeli su gostujući poraz protiv Zaprešića, nakon čega su Zaprešićani preuzeli prvo mjesto. No, onda su Zadrani krenuli s usponom forme, no ni Zaprešić nije posustao. Barem ne vidljivo. Ipak, prvo ih je prije četiri kola Novska porazila u Novskoj, nakon čega su se Zadrani izjednačili sa Zaprešićem. Da bi u ovu subotu Zaprešić tijesno izgubio u Splitu, a Zadar dobio u rijeci, što znači da u ovom trenutku Zadar ima skor od osam pobjeda i jednim porazom, a Zaprešić je na drugom mjestu s pobjedom manje i porazom više.
– Došli smo na svoje. Bilo je i vrijeme – kazao je iskusni Zadranin Luka Ukalović. Izgubili su u Splitu doslovno za dva čunja. Naš bivši igrač Damir Fučkar je nešto lošije bacio zadnjih nekoliko kugli. Kiksao je. Do sada im je on na takav način donio mnogo pobjeda. Ovaj put nije. Mora se i to valjda jednom dogoditi. Predviđali smo da bi Zaprešić mogao izgubiti u Splitu. Na sreću ta predviđanja su se i ostvarila.
Vi, s druge strane, niste imali problema u Rijeci kod Adrianeona koji je ove sezone poprilično slabiji nego lani.
– Ne znam zašto su rasipali momčad. Otišla su im četvorica igrača, a čak trojica u drugu ligu. Tako da nismo niti sumnjali da ćemo tamo doći do pobjede. Smatrali smo da imamo 7:1 ili 6:2. Na kraju je bilo 7:1.
U subotu je na rasporedu uzvratni susret prvog kola Europske lige. Rumunjska je daleko.
– Do Cluja ima 14-15 sati vožnje. Krećemo u petak ujutro. Tako da stignemo do navečer da se uspijemo odmoriti. Nadam se da ćemo uspjeti imati svježinu u toj utakmici.
Na sreću rezultat iz prve utakmice vam jamči kakav-takav miran uzvrat. Pobjeda od 7:1 i mnogo setova je dobro jamstvo da će se Zadar plasirati u četvrtfinale najjačeg europskog natjecanja.
– Sigurno. Dobro smo odigrali u toj prvoj utakmici. Trebala bi nam biti dovoljna i jedna pobjeda radi dobre razlike u setovima. Nastupit ćemo bez Kostadina Maneva. Nažalost, on nema vizu za Rumunjsku. No, i bez njega smo dovoljno jaki da to izvučemo.