Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Borili se, ali nije išlo

Autor:

01.12.2009. 23:00
Borili se, ali nije išlo

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Potpuno smo zasluženo izgubili. Borili smo se, ali nismo mogli nešto više učiniti u situaciji kad smo imali dosta užu rotaciju nego inače uz izrazito lošu šutersku večer – kaže Dević


Tri gostovanja su iza košarkaša Borik-Puntamike u kojima su ubilježili isto toliko poraza. Ovaj posljednji u Dardi imao je dosta sličnosti s onim u Zaboku u 4. kolu, jer su obje utakmice svih 40 minuta bili u zaostatku koje su domaćini privodili kraju s približno 20 razlike. Trud je postojao kod zelenih, no u situaciji kad su bili bez dvojice igrača (Olivari, Čakarun) uz nekolicinu nezaliječenih (Jurjević, Pavić, Troskot, Dražović) i nije se moglo nešto više učiniti. Pogotovo u situaciji kad domaći košarkaši odigraju na visokoj razini kao što je to bio slučaj u Dardi. S tim se složio i Ante Dević koji nema ni trunka prigovora na zasluženu pobjedu Baranjaca.
– Zasluženo smo izgubili. Borili smo se, ali nismo mogli nešto više učiniti u situaciji kad smo imali dosta užu rotaciju nego inače uz izrazito lošu šutersku večer. Darda je predobra i preiskusna momčad da ne bi tako nešto iskoristila, a uz punu dvoranu i taj zanos koji imaju kao “friški” u A-1 ligi daje im još dodatnu energiju tako da će teško koja druga momčad doći do pobjede u njihovu dvorištu – impresije su Devića nakon povratka iz daleke Baranje.
Pogled na ljestvicu je još uvijek ugodan. Jedna gostujuća pobjeda uzdigla bi Zadrane visoko, dok bi, s druge strane, jedan domaći poraz značio ozbiljno proklizavanje.
– S takvim ritmom doma odlično, u gostima stidljivo igramo već sezonama. Dogode se tu i tamo neka gostujuća pobjeda i domaći poraz, no uglavnom smo u Jazinama puno dominantniji. Moramo pronaći dobitnu kombinaciju za gostovanje, ali nije lako, jer pored toga što smo dosta neiskusna momčad uvijek u gostima treba odigrati barem 20% bolje nego u svojoj dvorani da bi dobio utakmicu. Zasad smo vrlo zadovoljni s ovim učinkom i držimo priključak s vrhom, a glavni cilj nam je biti što dalje od dna ljestvice. To se može samo pobjedama.
Sljedeća prilika za pobjedu vam je ovog vikenda protiv Dubrovnika u Jazinama?
– Kao svaka naša domaća utakmica i ova nosi svojevrstan imperativ koji smo znali dosad uspješno rješavati. Nadam se da će biti tako i nakon Dubrovnika, ali ne smijemo se zavaravati da će biti jednostavno. Dubrovčani su prošle sezone plasmanom u Ligu za prvaka pokazali da su vrlo opasni. Pored toga su i vrlo uigrani, jer im je ostala kompletna momčad od lani i bit će žestoka borba za dva boda s njima u Jazinama – za kraj će Dević.