Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pet biogradskih stipendija za vukovarske studente

Autor: Velimir Brkić

01.12.2009. 23:00
Pet biogradskih stipendija za vukovarske studente

Foto: Velimir BRKIĆ



Grad Biograd na Moru odazvao se akciji “Solidarnost za Vukovar” koju je ovog ljeta pokrenuo vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. Tako je biogradski gradonačelnik Ivan Knez najavio osigurati stipendije za petoro vukovarskih studenata.
Knez kaže da danas svi mogu doprinijeti još većem i bržem oporavku Vukovara, a to svakako žele građani Biograda.
– Svjesni smo da je situacija krizna, i da ni mi nismo u bajnoj situaciji. Ali tragedija koja je pogodila Vukovar neusporediva je, i mi ćemo mu pomoći da se digne na noge koliko god možemo. Želimo ovim donacijama ojačati zajedništvo i solidarnost, doprinijeti razvoju Vukovara. Ovo je tek mali znak pažnje prema Vukovaru koji je obranio Hrvatsku. To nama nije velik novac, a svakako će pomoći vukovarskim obiteljima, poručio je Knez dodavši kako je krajnji cilj povezati Biograd i Vukovar u prijateljske gradove.
Prihvaćajući poziv gradonačelnika Željka Sabe (SDP) za snažnijim povezivanjem ovih gradova Ivan Knez (HDZ) je već najavio konkretne projekte kojima će Biograd sudjelovati u akciji pod nazivom “Solidarnost za Vukovar”. Gradonačelnici su na sastanku razgovarali i o drugim aspektima pomoći najsiromašnijem hrvatskom gradu.
– Kraljevski grad Biograd će gradu heroju Vukovaru ponuditi i druge vidove suradnje poput besplatnog ljetovanja vukovarske djece iz socijalno ugroženih obitelji, najavio je Knez.
Ovo su samo neki od rezultata akcije. Što se tiče stipendija za vukovarske studente dosad su hrvatski gradovi dodijeli 20-ak stipendija, od toga Biograd čak pet u iznosu od 500 kuna kroz 10 mjeseci godišnje.
– Kao čovjek i gradonačelnik kraljevskog grada Biograda Knez se osjetio pozvanim da se uključi u akciju “Solidarnost za Vukovar” i na tome mu zahvaljujem. Mi smo građani Vukovara zapravo najbogatiji duhovno zbog sve ljubavi cijelu Hrvatske, naglasio je Sabo izražavajući zadovoljstvo ali i uvjerenje kako će se projektu “Solidarnost za Vukovar” odazvati i ostale hrvatske županije i gradovi napominjući kako nitko neće odbiti pomoć Vukovaru kako bi on postao ponovno ono što zaslužuje.
–  Želimo da studenti budu dio ovoga grada, da ostanu u gradu i pridonese njegovu razvitku, rekao je Sabo pošto je Kneza upoznao o projektima od važnosti za razvoj Grada Vukovara, od izgradnje neophodne komunalne infrastrukture do projekata gospodarskog i socijalnog oporavka.