Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Markić: Pobjeda nas gura prema višem rangu

01.12.2010. 23:00
Markić: Pobjeda nas gura prema višem rangu


No moramo biti oprezni i ne zalijetati se prerano. Pred nama je dug put, a osam pobjeda sigurno neće biti dovoljno. Vidjet ćemo još, nismo mi jedina kvalitetna momčad


Iz kola u kolo rukometaši Biograda sve su bliže ostvarenju ovosezonskih ambicija. S osam pobjeda iz osam utakmica momčad iz kraljevskog grada trenutačno je najuvjerljivija u Drugoj ligi – jug. Do kraja Prvenstva, doduše, ostalo je još mnogo, no Biograđani su se pobrinuli da već sada snažno pokucaju na vrata Prve HRL. Gostovanje ili domaći parket, njima je ove godine, čini se, sasvim svejedno. Dokaz tome je i prošlotjedno uvjerljivo slavlje kod EMC Splita u kojem je značajan doprinos dao Šime Markić.
– U utakmicu sa Splitom nismo ušli najbolje, što se vidjelo po izjednačenom rezultatu, no ubrzo smo “skupili glave” i okrenuli dvoboj u svoju korist. Visoku prednost domaća momčad kasnije nije mogla stići. Zadovoljan sam sa svojih osam golova, no ne bih svoj učinak gurao u prvi plan. Kao i na prethodnim utakmicama svoj su posao odlično odradili Nino Bojmić i Danijel Duvnjak – kaže perspektivni 20-godišnjak koji se nakon sezone u Zadru odlučio vratiti u matični klub i s njim izboriti viši rang.
S obzirom kako ste odradili osam dosadašnjih kola, nameće se pitanje postoji li uopće momčad koja ove sezone može ozbiljnije konkurirati Biogradu?
– Ako nastavimo ovako, onda teško. No moramo biti oprezni i ne zalijetati se prerano. Pred nama je dug put, a osam pobjeda sigurno neće biti dovoljno. Vidjet ćemo još, nismo mi jedina kvalitetna momčad. Tu su Metković i Kamičak…
Upravo je Metković vaš sljedeći suparnik. U devetom kolu navijači Biograda će gledati derbi između momčadi s maksimalnim učinkom i momčadi koja je do sada izgubila samo bod.
– Da, to će uistinu biti derbi. Očekujem tešku utakmicu, no mi smo ti koji nastupaju kod kuće i kao takvi imamo ulogu favorita. Pored toga, očekujemo i povratak ozlijeđenog Ivana Buovca, što će za nas biti veliki plus. Sigurno je da posjedujemo potrebnu kvalitetu te se nadam da će ona biti dovoljna za još jedan iskorak. S tri boda prednosti u odnosu na Metković bili bismo još bliže višem rangu.
Uskoro vas očekuje i Kup utakmica sa Zadrom. Za razliku od prijašnjih godina sastav iz Mocira ovaj put nije izraziti favorit.
– Činjenica je da Zadru ove sezone ne ide dobro, no Zadar je uvijek Zadar – klub s tradicijom i klub koji je do sada u pravilu odnosio županijski naslov. Zato, bez obzira na domaći teren, Zadru bih dodijelio ulogu favorita. No to ne znači da nećemo dati sve od sebe ne bi li slavili u Kupu, odnosno da smatramo kako u toj utakmici nemamo šansu. Dapače, nastojat ćemo što dalje dogurati i u Kupu.


  IGRAČ ZA ČETIRI POZICIJE




Po vokaciji lijevi vanjski, Markić se prošle sezone u Zadru našao na poziciji lijevog krila. Odlaskom Ivana Ninčevića dobro se snašao u novoj ulozi, a njegova svestranost očito nije promakla niti Tomislavu Šariću, treneru Biograda.
– U Biogradu igram na sve tri vanjske pozicije na kojima se nadopunjujem s Buovcem, Duvnjakom i Bojmićem, a po potrebi igram i na lijevom krilu. Odgovara mi takva rotacija – kaže Markić.


  O ODLASKU IZ ZADRA


– Ne žalim što sam napustio Zadar. Moj je plan bio da i ovu sezonu ostanem u Mocirama, no kada sam vidio koliko se malo igrača pojavilo na pripremama, odnosno kakva je klima u Klubu, odmah mi je bilo jasno u kojem će pravcu ići Zadar ove godine. Odradio sam pripreme, ali moram biti iskren i priznati da je situacija za mene bila nepodnošljiva. U svemu tome jednostavno nisam vidio neku perspektivu i odlučio sam otići. Da stvar bude gora, sam sam morao financirati putovanje iz Filip Jakova do Zadra. Svjestan sam da su financije glavni uzrok problema u Zadru, uostalom kao i kod većine klubova, ali odlučio sam ići dalje, a Zadru i bivšim suigračima želim sve najbolje. Sretan sam u Biogradu i nisam previše dvojio kada sam dobio poziv sadašnjeg kluba – objasnio je Markić.