Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nadskakao ih Brazilac

01.12.2010. 23:00
Nadskakao ih Brazilac


Videći na zagrijavanju utakmice između Gorana i Splita Brazilca Leandra dos Santosa Piresa, Peru Križanovića i Andriju Polića, bilo nam je jasno što Splićani spremaju. Za to nije trebalo ni biti pretjerano pametnim jer su u ovomu mjesecu u kupu pobijedili zagrebačku Mladost 3:2, napravivši tako prvoklasnu senzaciju, a mladi Roko Frleta za najavu je kola kazao kako Goran protiv Splita nema što tražiti.
Ipak, niti jedan set Bibinjci nisu izgubili s velikom razlikom, jedan set su dobili, a zamalo nisu učinili i više od toga. U četvrtomu setu kod rezultata 1:2 u setovima i 4:0 za domaće gostujući trener Tomislav Karaula morao je pozvati time-out na kojemu nije nimalo nježno komunicirao sa svojim igračima. Sam je nakon utakmice rekao da se morao “čak malo izderati na svoje igrače, da se malo trgnu” jer Goran je bio na pragu iznenađenja. Dobili su na koncu Splićani 3:1, Goran je ostao bez boda, ali svi su u sastavu vjerujemo bili zadovoljni pokazanim. Trener Vice Fuzul izrazio je svoje zadovoljstvo zbog ogromnoga napretka koji se vidi u periodu od četiri tjedna nakon rijetko slabe utakmice sa Zadrom u četvrtomu kolu.
– Igramo bez stresa, s guštom, nema nervoze – uživamo u odbojci, što smo uvijek željeli. Malo je ružno kada nemaš rezultat, no i to će doći s vremenom, samo neka se radi. U ovako kratkom vremenu nismo očekivali ovakav napredak – rekao je Fuzul, a sigurno je kako će ovaj susret Goranu biti poticaj za još žešće znojenje na treningu. Veliko je pojačanje povratak Šime Sikirića na teren, a u subotu smo na tribinama vidjeli još neke koji bi možda mogli ponovo odjenuti bibinjski dres.
 U redovima Splićana od ostalih igrača drugačiji je Leandro dos Santos Pires, Brazilac iz Sao Paula, za kojega nam je njegov trener Karaula rekao kako može igrati na svim pozicijama. Tridesetogodišnjak, 201 centimetar visok, došao je u Split sa suprugom, Marianom Alves, primačicom što je ove godine pojačala Split 1700, koji se natječe u Euroligi. A onda su ga ljudi iz Splita angažirali.
 Zadranke su u ovomu kolu propustile pobijediti prošlogodišnjega superligaša Osijeka. Imale su četiri serije, ili bolje reći crne rupe, koje su ih zakopale u glatki poraz 0:3. A te četiri serije Zadrankama su donijele 0:30. U prvomu setu imale su 0:6 kada su od vodstva 17:12 došle na 17:19. Nakon 4:2 u drugomu setu Osijek dolazi do 4:6 drugom miniserijom 0:4 da bi poslije 18:17 gošće napravile 0:8, ne dopustivši domaćima niti poen do kraja seta. Prava katastrofa nastala je kod rezultata 22:13 za Zadranke u drugomu setu, kojega su domaće počele sa 7:0, ali im sve to nije bilo dovoljno. Osječanke su osvojile poen za 22:14 te je na servis došla Marija Malenica koja je odvozila do 0:12 za konačnih 22:25 i 0:3 u setovima. Nakon pobjede protiv Mladosti prošli tjedan, u kojoj su Zadranke odigrale 3 izvrsna i dva kriminalna seta, sada su se te promjene ritma dogodile unutar sva tri seta. Amplitude su se smanjile, a Zadranke očito imaju problema s psihološkom pripremom i preranim opuštanjem – još nisu naučile lekciju da je gotovo tek onda kada je gotovo i da do kraja treba gristi.


 GORANOVIH 8:0


Nakon što su relativno lako u Bibinjama Splićani, koji su se za ovu sezonu silno pojačali s ciljem ulaska u superligu, dobili prva dva seta, Bibinjci su u trećemu nakon rezultata 15:14 napravili seriju 8:0, što će malo tko ili nitko učiniti ovako snažnoj momčadi u ovoj ligi. Prvo je dvojnim blokom zaustavljen Pero Križanović koji je išao smečem prenisko te je lopta završila u mreži, da bi potom Šime Sikirić zaustavio Nikšu Dell’Orca, koji je u poenu nakon toga, ne želeći vjerojatno ponoviti isto protiv sada dvojnoga bibinjskoga bloka, smečirao u mrežu. Kod 19:14 pogriješio je gostujući razigravač izvrsni Andrija Polić te je poslije toga prigovorio glavnomu sucu Dinku Niniću i za to dobio žuti karton, a Bibinjci dodatni poen. Šime Sikirić ponovo blokira Dell’Orca za 21:14 a David Bugarija bravurozno prolazi pa je rezultat 22:14. Stipe Šimunić lucidno kuha za 23:14 i seriju Gorana 8:0 protiv ekipe koja ne krije svoje superligaške ambicije.