Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Raspisan novi natječaj za specijalizacije

01.12.2010. 23:00
Raspisan novi natječaj za specijalizacije


Odustali su liječnici koji su izborili specijalizacije za anesteziologiju i fizikalnu medicinu, zbog čega smo i raspisali novi natječaj, pojašnjava dr. Dario Nakić


Zbog odustajanja dvoje liječnika od specijalizacija za fizikalnu medicinu i rehabilitacije te anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje koje su izborili tijekom rujanskog natječaja, zadarska Opća bolnica raspisala je novi natječaj za navedene specijalizacije. Natječaj je otvoren do 10. prosinca ove godine.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, pojašnjava da su liječnici odustali od specijalizacija iz osobnih razloga i to nekoliko dana prije nego što su trebali početi raditi. Odustajanje od specijalizacija, kako navodi dr. Nakić, nije ništa neuobičajeno te liječnici na to imaju pravo.
– Ovih dana u zadarskoj Općoj bolnici počinje raditi petero novih liječnika, koji su specijalizacije izborili na rujanskom natječaju. Riječ o specijalizantima iz neurokirurgije, onkologije i radioterapije te interne medicine. Odustali su liječnici koji su izborili specijalizacije za anesteziologiju i fizikalnu medicinu, zbog čega smo i raspisali novi natječaj, pojašnjava dr. Dario Nakić.
Uvjeti natječaja utvrđeni su Pravilnikom o mjerilima za prijem specijalizanata. Prema Pravilniku, specijalizanti koji budu izabrani na najnovijem natječaju imat će obvezu rada u zadarskoj Općoj bolnici isto vremensko razdoblje koliko traje specijalizacija. Na taj način Opća bolnica Zadar se osigurala da liječnici kojima plati školovanje završetkom specijalizacije ne odlaze u druge bolnice ili klinike.