Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Različitosti” gradu na dar

01.12.2010. 23:00
“Različitosti” gradu na dar


Predstava “Različitosti” nastala je prošle godine u našoj scenskoj radionici, a ona na metaforičan način progovara o problemu tolerancije u suvremenom svijetu, kazala je Jadranka Miliša


Dramska skupina “Plankita” učenika OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer je prvi put dobila priliku zaigrati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar i to sa svojom predstavom pod nazivom “Različitosti”. Riječ je o predstavi koju su ovi učenici poželjeli darovati svom gradu i to u povodu nedavno obilježenog Dana grada Zadra, a što im se jučer i ostvarilo. Pa, iako su prije početka predstave i učenici istaknuli kako im je ovo prvi put da igraju u “pravom” kazalištu, zbog čega bi gledatelji trebali zanemariti pojedine trenutke treme ili uzbuđenosti, za takvo što nije bilo razloga. Ovi mali glumci ponijeli su se poput pravih profesionalaca te gledateljima podarili kratku, ali izuzetno poučnu predstavu s poantom koju bi svaki suvremeni čovjek danas trebao imati na umu.
Kako je pojasnila Jadranka Miliša, voditeljica dramske skupine “Plankita” učenika OŠ Šimuna Kožičića Benje, u predstavi je sudjelovalo 22 djece, mahom učenika sedmih i osmih razreda.
– Iako se naša dramska skupina sa svojim predstavama već nekoliko puta predstavljala javnosti u različitim povodima, ovo je prvi put da upriličujemo predstavu u povodu Dana grada. Predstava “Različitosti” nastala je prošle godine u našoj scenskoj radionici, a ona na metaforičan način progovara o problemu tolerancije u suvremenom svijetu, kazala je Miliša, naglasivši kako je tema predstave različitosti i uvažavanje drugoga.
Jučerašnja je predstava bila jako dobro popraćena, jer su mladim glumcima podršku svesrdno pružili njihovi školski kolege, roditelji i nastavnici te Marko Marin, ravnatelj njihove škole. Ovu priliku nisu propustili ni predstavnici Grada i to Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra sa svojim suradnicama.