Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ante Kapović oslobođen krivnje za prodaju Bagatovih prostora

01.12.2011. 23:00
Ante Kapović oslobođen krivnje za prodaju Bagatovih prostora


Ante Kapović zvani Toni (71), jučer je na Županijskom sudu u Zadru oslobođen krivnje za neovlaštenu prodaju dvaju poslovnih prostora Hrvatskog fonda za privatizaciju, odnosno bivših “Bagatovih” prostora u Republici Srbiji.
Sutkinja Županijskog suda u Zadru Enka Moković Kapovića je oslobodila jer tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je on zaista počinio djela za koje ga se teretilo.
Zastupnik Paul Sharka za područje bivše Jugoslavije bio je optužen da je prije prodaje dvaju prostora vrijednih oko 50 tisuća eura prethodno sačinio te ovjerio neistinitu dokumentaciju pa da je tako počinio kazneno djelo produžene zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava.
Na teret mu stavljalo da je u svojstvu predsjednika Nadzornog odbora “Bagat – Trgovine” d.o.o. Zadar i to znajući kako nema ovlaštenja za prodaju tih poslovnih prostora, jer oni nisu ušli u temeljni kapital te tvrtke nakon privatizacije, ipak to učinio kako bi se materijalno okoristio i to za iznos od 50 tisuća eura, odnosno 365 tisuća kuna.
U optužnici se navodilo da je 20. kolovoza 2006. godine neovlašteno izdao specijalnu punomoć Biljani Nikolić iz Kruševca zbog prodaje “Bagatovog” prostora od 41,2 metra četvorna u Vranju, a potom da je 29. rujna 2006. godine Vladislavu Filipoviću prodao drugi prostor površine 32,38 metara četvornih u Užicu. Za te prostore prema optužnici, on je dobio dvaput po 25 tisuća eura koje je potom zadržao za sebe.
Na ovu nepravomoćnu presudu sve stranke u postupku imaju pravo žalbe.