Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zubatac 12. godinu zaredom najbolji u Hrvatskoj

01.12.2013. 23:00
Zubatac 12. godinu zaredom najbolji u Hrvatskoj


Na posljednjim velikim prvenstvima ribolovci zadarskog Zubaca su ostvarili zavidne rezultate koji nikako nisu stvar sreće ili sticaja okolnosti. Iza svakog od ovih mladih ljudi stoji dugotrajan i naporan rad koji je započet davno.
– Teško je bilo tu djecu privoliti da ostanu u klubu uz natjecanja. Na tome smo svi godinama radili i rezultat, evo, kao što vidimo nije izostao – rekao je legendarni Mićo Matak voditelj škole udičarenja kod kojeg su svi današnji mladi reprezentativci vezivali svoje prve udice i slagali predveze.
A rezultati koje je Zubatac ostvario na poljednjim natjecanjima najvišeg ranga su uistinu više nego impresivni.
Majka i sin
Tako je na Državnom prvenstvu u kategoriji U-16 koje se održalo u Makarskoj, od trojice natjecatelja iz Zubaca, Lovre Milina, Borislav Ćosića i Luke Gredičaka, Luka osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. Svakako valja naglasiti da je Luki ovo bio prvi nastup na natjecanju ovog ranga, a što svakako nagovještava i njegove daljnje uspjehe.
U kategoriji U-21, Estera Bajlo je u pojedinačnoj konkurenciji bila 11., a Angelo Kosović 15., no zato su u ekipnom poretku osvojili treće mjesto i brončanu medalju.
Sljedeće Državno prvenstvo u disciplini štap-obala, ovaj puta za kategorije seniori i seniorke je održano u Umagu. Na tom su natjecanju također ostvareni izuzetni rezultati.
U kategoriji seniori u pojedinačnoj konkurenciji prva tri mjesta su odnijeli članovi Zubaca – zlatni Marko Sikirić, srebrni Nino Jukić i brončani Ivan Galzina. David Bajlo je bio trinaesti, Ivan Jukić petnaesti, a Dubravko Pejdo osamnaesti.
U ekipnoj konkurenciji su prvo mjesto i zlatne medalje osvojili Marko Sikirić i Ivan Galzina, a treće mjesto i brončane medalje Nino Jukić i Ivan Jukić. Za sve sportaše, pa tako i za ribolovce najgore, četvrto mjesto, na ovom prvenstvu su zauzeli David Bajlo i Dubravko Pejdo.
Među seniorkama je najuspješnija bila Gordana Sikirić, dok je Nikolina Kotlar bila četvrta, Ardena Bajlo peta, a Nada Miletić jedanaesta. No zato su se u ekipnom poretku zlatom okitile Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar, a srebrom Gordana Sikirić i Nada Miletić.
Između ostaloga, ovo je prvi puta da su majka i sin, Gordana i Marko Sikirić, istovremeno, svaki u svojoj kategoriji, prvaci Države.
Tri od tri
Nakon spektakularnih rezultata iz Umaga, na Državnom prvenstvu u Lovranu u disciplini štap-brod u kategoriji seniori i U-21, bilježe se još bolji, za Zubatac uistinu nezapamćeni rezultati koji prema riječima tajnika Zubaca, Branka Šuljka, spadaju u rubriku “vjerovali ili ne”.
U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji seniori prvo je mjesto osvojio Nino Jukić, drugo Marko Sikirić, treće David Bajlo i četvrto Ivan Galzina! Od ostalih članova Zubaca, nastupili su i Mladen Bajlo (četrnaesto mjesto), Slavko Štrkalj (devetnaesto mjesto) i Dubravko Pejdo (dvadeseto mjesto).
Uspjeh je ponovljen i u ekipnoj konkurenciji jer su se u vrhu našla ista četiri imena. Prvo mjesto su osvojili Nino Jukić i Ivan Galzina, a drugo Marko Sikirić i David Bajlo.
Važno je spomenuti da je ovo Ninu Jukiću prvi nastup u seniorskoj konkurenciji čime je trenutačno stvoren novi poredak.
– Ponosni smo na našeg Nina, pa ipak je on do nedavno bio Svjetski prvak u kategoriji U-21. Uvjereni smo da će i ubuduće zajedno sa Davidom, Markom, Ivanom, Dubravkom, Slavkom, Tomislavom, Mladenom i ostalim nastaviti sa uspješnim nastupima na ponos ŠRD Zubatac.
Na kraju možemo samo reći ono što je svima koji prate sport i više nego očito – ovakva dominacija jednog kluba, ma o kojem sportu govorili, u Hrvatskoj dosada još nije zabilježena.
Stoga i nije čudo da je SRD Zubatac – Zadar i ove godine po 12. put za redom osvojio laskavu titulu najuspješnije udruge u sastavu HSŠRM-a.