BAGERI NA DUGOM OTOKU Rušenje počelo s vikendicom splitskog poduzetnika u skrivenoj vali Savra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Na meti bagera građevinske inspekcije našla su se i dva objekta na Dugom otoku. Jučer je započelo  rušenje objekta na području  uvale Ovča, k.č. 1139/4 k.o. Savar.  Riječ je o građevini u izgradnji, čiji je  investitor građevinski poduzetnik Zvonimir Kotarac iz Splita, a koja je dimenzija 15,6 x 14,7 metara. Objekt je građen izvan građevinskog područja te je investitoru legalizacija odbijena. Točnije, daleko od prvog  naseljenog mjesta, izvan svih zona dozvoljene gradnje, ali i daleko od  očiju jer se gradilište ne može vidjeti ni s dugootočke ceste, a i s morske  strane ga se jedva vidi jer je u uvali.

Do samog je gradilišta bio probijen put kojim mogu proći samo terenska vozila ili kamioni i radni strojevi. Zanimljivo je da je u posjedovnom  listu upisan stanoviti Čedomir Šarunić, pa na njega i glasi rješenje o  uklanjanju. Kotarčeva žena potiče iz obitelji Šarunić, ali se par nedavno  rastavio. Zemljišne knjige u Savru izgorjele su za vrijeme 2. svjetskog rata  pa su tereni, da nitko ne bi bio zakinut, posjedovno upisani na sve stanovnike. Na parceli na kojoj je poznati ljubitelj jedrenja gradio, upisano  je više od 127 posjedovnika.  Kad je otkrivena Kotarčeva gradnja, koju su  neki Dugootočani čak i podržavali zbog sve većeg iseljavanja, Kotarac je  još 2009. izjavljivao  da mu je to treći put kako ga se na zadarskom području onemogućava u bilo kakvoj građevinskoj aktivnosti. 

Na drugoj strani otoka, danas bi trebalo početi uklanjanje stambene  katnice, dimenzija 11,4 x 7,9 metara, na k.č. 6143 k.o.Veli Rat, čija je legalizacija također odbijena. Kod ovog slučaja, objekt  se nalazi u građevinskoj zoni, a  investitor, iseljenik iz Sjedinjenih Američkih Država,  Ivo  Uglešić nastavio je graditi bez dozvole i nakon famoznog roka 21. lipnja  2011.

Problemi s Uglešićevom gradnjom  u blizini Marine Baotić, kažu  upućeni, počeli su kad ga je susjeda Vjera Majer iz Švicarske, zamolila da  se sa svojom gradnjom približi njegovoj parceli za manje od propisanih 3  metra. U tom području  čak je dozvoljena gradnja na samoj međi pa je, u  dobroj vjeri, Uglešić Majerovoj dopustio približavanje. Međutim, kad je  Uglešić počeo graditi i isto je to zatražio od Majerove, u drugom dijelu  parcele, ona mu  nije htjela vratiti uslugu. Uglešić je nastavio gradnju i  uskoro su ga posjetili predstavnici općine i upozorili da nema građevinsku dozvolu te da pokrene postupak dobivanja. To je odgovaralo i Općini  Sali budući da se radilo i o naplati komunalne naknade.

Sve to se prije osam godina i moglo napraviti, budući da je riječ o gradnji unutar građevinske zone. U međuvremenu, stigla je i legalizacija  bespravne gradnje, a onda je Uglešić napravio kardinalnu pogrešku.  Nastavio je graditi i nakon 21. lipnja 2011. kad je država "podvukla crtu"  pa mu nije mogla legalizirati objekt. Da je pričekao da mu se objekt legalizira, sigurno ga danas, kad je dobrim dijelom izgrađen, ne bi opsjedala  mehanizacija građevinske inspekcije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika dude labowsky
Zao mi je da niste temeljeli vas clanak o mojemu slucaju. Ne radi se o suglasnosti susjeda jer da se radi postojao bi reciprocni uvjet. Kupio sam cesticu od obcine Sali kao i susjeda. U dogovoru izmedu susjede, obcine Sali i osobe koja je podpisala moj kupoprodajni ugovor odlucilo se je ne uknjiziti moju cesticu tako da opcina ostane legalni vlasnik i tako susjeda ne mora traziti moju suglasnost. Uz to susjeda se je priblizila medusobnoj meji na manje od jednog metra i uzela pola metra sirine moje cestice. Sve sto se dogodilo od strane drzavnih ureda temeljeno je na krivotvorenim dokumentima. Bile su podignute prijave protiv mene, ali niti obcinski sud niti prekrsajni sud nisu presudili protiv mene. Ako provjerite dokumentaciju u zupaniskom uredu, osim ostalog, vidjeti cete da nisam trebao podnjeti zahtjev za legalizaciju, vec mi je to bilo naredeno.
Slika korisnika dude labowsky
Ispravak pirve recenice...Zao mi je da niste temeljeli vas clanak o mojemu slucaju na dostavljenoj vam dokumentaciji.