Joško Mikelić podnio ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije HNS-a

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Predsjednik gradske organizacije HNS-a Zadar, Joško Mikelić, podnio je preksinoć ostavku. U kratkom razgovoru Mikelić je objasnio da je to učinio zbog loših rezultata na izborima za vijeća mjesnih odbora Zadra, ali i različitih stavova i viđenja o vođenju stranke.

- Ne bih u detalje. Barem još neko vrijeme, jer je sve svježe. U ovom bih  trenutku samo dodao da ima puno neodlučnih članova u predsjedništvu, a niti županijsko predsjedništvo stranke ne funkcionira, rekao  nam je Mikelić.

Već neko vrijeme u zadarskom HNS-u tinja nezadovoljstvo usmjereno  prema predsjednici županijskog HNS-a Vesni Sabolić koja je, kako kažu,  nakon osvajanja saborske stolice, potpuno zanemarila rad u stranci. Još  prije njenog izbora za predsjednicu, bilo je vidljivo da nema potporu jednog dijela stranke. No, sad je očito da potporu nema niti u onom dijelu  stranke koji ju je do sad podržavao, o čemu neki članovi otvoreno govore. Na sastanku predsjedništva GO HNS-a Zadar, upravo je njena struja  bila ta koju je Mikelić okarakterizirao kao "neodlučnu".

Nakon Mikelićevog istupa, kojeg su navodno podržali članovi predsjedništva Silvijana Dražović, Goran Arula, Čedo Bjelanović, Mladen Rakvin, Damira Juras i Gordana Mrkić, došlo je do njihova pokušaja uvjeravanja Mikelića da ne da ostavku, jer će u tom slučaju ostavku dati i oni.  Tako su svi spomenuti najavili ostavke i svoje mandate stavili na raspolaganje. Svi ti navodi došli su nakon što je Vesna Sabolić u našem listu otvoreno priznala da stranku birači više ne prepoznaju.

Na potezu je središnjica stranke koja bi trebala odrediti povjerenika.  Međutim,  ovaj mjesec se ionako održavaju unutarstranački izbori na kojima će se birati novo predsjedništvo zadarskog HNS-a.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno