Pred Božić će podijeliti 500 paketa najugroženijim obiteljima

Slika korisnika admin
Autor: 
crveni_kriz_galac
Tomislav JERAK
Bore Galac, ravnatelj zadarskog Crvenog križa

I tako smo jučer ušli opet u onaj mjesec u godini kada možda ipak, malo više mislimo na druge i možda malo manje na sebe. Zovu ga i mjesecom darivanja pa se tako barem jednom godišnje sjetimo i onih koji nemaju i kojima je naša pomoć potrebna. U ovom mjesecu obično bude puno humanitarnih akcija kako bi se potrebitim uljepšali predstojeći blagdani. Aktiviraju se razne udruge, humanitarne organizacije pa tako i Društvo Crvenog križa Zadarske županije iako ono, kako je naglasio njegov ravnatelj Bore Galac - radi cijele godine.

- Mi organiziramo uvijek razne akcije za pomoć onima kojima je to potrebno. I ovoga ćemo mjeseca imati akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a kao i pred Uskrs tako ćemo i pred Božić podijeliti 500 paketa prehrambenih proizvoda najugroženijim obiteljima - rekao je Galac.

Osim toga krajem ovoga tjedna, točnije u petak nova skupina volontera odlazi u izbjeglički kamp u Slavonski Brod.

- Do sada su u izbjegličkom centru u Opatovcu već bile dvije skupine naših volontera. Sada u petak ide treća grupa od osam volontera u Slavonski Brod, a riječ je o četiri žene i četvorici naših kolega - volontera koji će tamo biti tjedan dana i pomoći u zbrinjavanju izbjeglica - dodao je Galac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno