Pakoštanci časte lignjama, tunom, bakalarom, rižotom...

Slika korisnika admin
Autor: 
German GRBIN

Sljedećeg vikenda, u subotu 10. prosinca, u Pakoštanima će se održati Velika adventska fešta "Lignjolov" - 2. Otvoreno prvenstvo u lovu na lignje.

Ovogodišnji Lignjolov bit će još sadržajniji i bogatiji u odnosu na prošlogodišnji, koji je po broju prijavljenih ekipa od čak njih 78 te broju od 234 sudionika proglašen najuspješnijim prvenstvom u lovu na lignje u Hrvatskoj.

Uz bogat cjelodnevni program s naglaskom na vaganje ulova i nagrađivanje pobjednika, organizatori posebno ističu večernji program uz gastro doživljaj, gdje će cijelo mjesto kuhati, roštiljati, peći, pripremati kolače za sve sudionike i posjetitelje Pakoštana.

Od spize izdvajaju riblje specijalitete - friško ulovljene lignje na žaru, tunu na žaru, bakalar, rižoto i sl., koji se kuhaju i pripremaju na otvorenome na desecima roštilja, velikih teća, tećica, velikoj tavi, kojima Športsko ribolovno društvo Pakoštane zajedno sa cijelim mjestom časti sve posjetitelje. Zabavu će dodatno zagrijati koncert Marijana Bana i Diktatora.

U potporu su uključeni Općina Pakoštane, TZO Pakoštane, obrti, ugostiteljski i turistički subjekti, te svi mještani Pakoštana koji s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji Lignjolov, koji se prometnuo u događaj o kojem se priča cijelu godinu. Adventski duh manifestaciji daje i činjenica da ista ima humanitarni karakter.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno