Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadrane namamilo kuhano vino, fritule, kobasice, a pao je i snijeg (GALERIJA)

01.12.2016. 23:00
Zadrane  namamilo  kuhano  vino,  fritule,  kobasice,  a pao je  i snijeg (GALERIJA)


Najveće veselje ipak je izazvao dolazak Djeda Mraza, koji je Advent proglasio otvorenim, nakon čega su ga ‘otela’ djeca koja su se s njime željela fotografirati. Bogati program traje čak do 6. siječnja
Pred mnoštvom oduševljenih Zadrana na Trgu Petra Zoranića otvoren je drugi po redu Advent u Zadru. Program je započeo već u 17 sati, no ono najglavnije – dolazak Djeda Mraza i svečano otvaranje manifestacije – Zadrani su dočekali točno u 19 sati, kada je počeo light show, a Trg se zabijelio pod pahuljicama snijega.
Iako je, naravno, bila riječ o umjetnom snijegu, djeca su oduševljena skakutala po Trgu trčeći za bijelim pahuljama. Najveće veselje ipak je izazvao dolazak Djeda Mraza, koji je Advent proglasio otvorenim, nakon čega je uslijedila svirka, uz obilje domaćeg jela i pića.
Prepun Trg, ali i redovi pred adventskim kućicama s vrućim fritulama, kuhanim vinom i drugim domaćim delicijama, pokazali su da je ovakva manifestacija pun pogodak i da su Zadrani itekako željni ovakvih događaja. Uz božićne pjesme Rockatansky benda, građani su se nastavili zabavljati, dok su djeca tražila fotografiranje s Djedom Mrazom. No svi željni božićne zabave doći će na svoje jer program Adventa ove će godine trajati čak 36 dana, odnosno do 6. siječnja iduće godine.
Zadrani, ali i turisti kojih i u srcu zime vidimo na našim ulicama, posebno su bili oduševljeni bogato uređenim glavnim ulicama grada, poput bajkovitog zimskog vrta na Kalelargi, u kojemu su se već mnogi slikali sa svojim najmilijima.