Prvu adventsku svijeću upalila obitelj Bobić

Slika korisnika valentinam
U crkvi sv. Šime
Misno slavlje predvodio je don Mladen Kačan, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog sa Smiljevca pjevanjem je pratio i zbor ove župe
Arif SITNICA
Paljenje adventske svijeće

U Zadru  je upaljena prva adventska svijeća u crkvi sv. Šime, koju su zapalili članovi peteročlane obitelji Bobić. Četiri subote do najveselijeg blagdana za sve kršćane u ovoj će se crkvi paliti adventske svijeće, simboli svjetla, ali i svega onoga što ovo doba godine kod ljudi izaziva dobre emocije, osjećaje povezanosti i zajedništva u obiteljima.

Misno slavlje predvodio je don Mladen Kačan, župnik Župe sv. Antuna Padovanskog sa Smiljevca pjevanjem je pratio i zbor ove župe. Kako je kazao don Mladen ovo je vrijeme radosti i iščekivanja u kojemu ne smijemo zaboraviti koliko je vjera važna u svakodnevnom životu svakog onoga tko je kršćanin, te je dodao da se vrijeme do Božića dijeli u dva razdoblja, ono do 16. prosinca, te nakon toga do samog slavljenja rođenja Isusa Krista. Prvo razdoblje je, kako je naglasio smiljevački župnik, vrijeme preispitivanja svakog onoga koji za sebe kaže da je kršćanin, a drugo razdoblje je vrijeme iščekivanja dana kada je rođen onaj čije slavljenje kod kršćana donosi nadu da je život na zemlji samo prva stepenica do ostvarenja vječnog života.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)