Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ODBOJKA Za(s)kočile i Dinamo

02.12.2018. 17:32
ODBOJKA Za(s)kočile i Dinamo


Odbojkašice Zadra upisale su osmu pobjedu u devetom nastupu u Prvoj ligi. Protiv Dinama prvi put ove sezone izgubile su set u svojoj dvorani, ali su u konačnici osvojile tri boda i probile se na prvo mjesto. Početak nije dao naslutiti takav rasplet budući da su Zagrepčanke dominirale u prvom setu i bez poteškoća povele 0:1.
– U prvom setu imali smo puno pogrešaka, kako na servisu tako i na prijemu. Nije bilo prave organizacije ni napada ni obrane – rekao je Robert Kresoja, trener Zadranki koje su od sredine drugog seta preuzele kontrolu igre i praktično se prošetale do novog uspjeha.
– Kvalitetnija smo ekipa od Dinama i bilo je potrebno samo posložiti se onako kako mi to najbolje znamo. Nakon lošeg prvog seta sve je vrlo brzo sjelo na svoje mjesto.
Posebno dojmljiv bio je treći set domaćih te su gošće jedva uhvatile dvoznamenkasti broj poena. Uvjerljive su „plave“ bile i u četvrtom setu u kojem je Kresoja polagano mijenjao postavu kako bi sve djevojke dobile priliku. Dinamo je uspio spasiti pet vezanih meč lopti, a onda je Vana Mrduljaš presjekla potencijalnu opasnost za svoju ekipu. Splićanka je svojim potezom donijela odlučujući 25. poen i potvrdila sjajnu igru prikazanu tijekom cijele utakmice. Raspoložena je bila i tehničarka Kristina Golem, a na sve se nadovezao ostatak nominalno prve postave. Bodovi s Dinamom dobivaju na značaju kad se zna da će ove dvije ekipe gotovo sigurno razigravati za plasman u Superligu.
– Prvi smo na ljestvici s 23 mogućih osvojili smo 27 bodova i moramo biti zadovoljni. Do kraja 2018. očekuju nas još tri zahtjevne utakmice u kojima treba potvrditi ono što smo do sada ostvarili – zaključio je Kresoja.


ZADAR 3
DINAMO 1
(21:25, 25:17, 25:10, 25:21)
ZADAR – Dvorana IV ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Ninić, Špadina.
ZADAR: Mrduljaš, Marković, Sorić, Kolić, Dijan, Nikpalj, Buljat, Golem, Fabijan, Čukušić, Volpi Kobal, Karuc. Trener: Robert Kresoja.
DINAMO: Grgić, Drakula, Pavlaković, Pišmaht, Kezerić, Fatorić, babić, Crvenković, Makovac, Marić, Sunara, Petrović, Erlić, Pekvarić. Trener: Nino Matajčić.