Bajkovito otvaranje biogradskog Adventa začinio prvi ovogodišnji snijeg

Slika korisnika martinazd
Humanitarno puštanje lampiona sa spektakularnim vatrometom
Na veliku radost brojne djece i nepreglednog mnoštva nazočnih započeo je padati gusti, prvi ovogodišnji snijeg, doduše umjetni snijeg sa snježnih topova na krovu zgrade restorana. Međutim, oduševljenje, radost i sreća zbog snijega je zaista bilo neopisivo
Velimir BRKIĆ
Neopisiva radost i sreća, pao je prvi ovogodišnji snijeg

Grad Biograd na Moru otvorio je vrata adventske čarolije. U nedjelju navečer otvoren je zasigurno najčarobniji božićni advent s hrvatske strane Jadrana i šire regije pod nazivom "Božićna bajka". U nezaboravnom doživljaju tisuće lampica i osvjetljenja noćnog neba stotinama lampiona kojima je nebo iznad Biograda pretvoreno u pravu božićnu bajku, epicentar događanja bio je u Fun parku Biograd.
- Najzabavniji park u regiji pretvorili smo u toplu božićnu oazu okićenu tisućama lampica, koje su za sve nas osmislili Gospodari svjetla, isti oni Gospodari koji kite i zagrebački Advent, najbolji Advent u Europi i svijetu, kazala je Petra Meić - Kraljević.

Vatromet u režiji hrvatskog kralja vatrometa

Program je vodio mladoliki Martin Brkljača iz Sv. Filip i Jakova, novinar Radio BnM-a. A čarobna noć je započela spektakularnim nastupom Pakoških mažoretkinja i Gradskom glazbom Biograd na Moru, a nastavljeno paljenjem prve adventske svijeće i puštanjem lampiona.
- Puštanje lampiona je humanitarnog karaktera te će se prihod od prodanih lampiona donirati u dobrotvorne svrhe, obznanila je Meić-Kraljević.
A onda se na veliku radost djece i nepreglednog mnoštva nazočnih dogodilo prvo božićno čudo, započeo je padati prvi ovogodišnji snijeg, doduše umjetni snijeg sa snježnih topova na krovu zgrade restorana. Međutim, zbog gustog snijega oduševljenje je zaista bilo neopisivo.
- Uslijedio je koncert zadarskog Rockatansky banda, a točno u 20 sati veličanstveni vatromet u režiji hrvatskog kralja vatrometa i pirotehnike Franje Koletića, rekao je Darko Eškjinja iz Bure centra.

Adventska čarolija s tisućama lampica

Oko 2.500 Biograđana, žitelja Zadarske i susjedne Šibensko-kninske županije, ponajviše djece i mladeži, koji su u nedjelju navečer došli u zabavni park na "Božićnu bajku" garancija su da će ova bajkovita manifestacija s tisućama lampica biti dobro posjećena.
- Manifestacija "Božićna bajka" slijedeća dva vikenda te svakodnevno od blagdana sv. Luce, 13. prosinca, do 29. prosinca, osim na Badnjak, ponudit će izuzetno bogat program za cijelu obitelj, uz dobru gastro ponudu, pregršt zabave, igara, pustolovina, vatrometa i lampiona. Ali i snježnih partija i diska, dječjih predstava, mađioničara, žonglera. Posebni program je pripremljen i za sv. Nikolu i sv. Luciju, a posjetit će nas i Djed Božićnjak, nabrojila je Petra Meić-Kraljević.
Voditelj Martin Brkljača je poželio da svaki čovjek koji u prosincu prođe Božićnom bajkom i Biogradom osjeti ljubav i božićnu radost.
- Adventskom čarolijom u sklopu manifestacije "Božićna bajka" želimo djeci i mladeži predstaviti bogatstvo narodnoga blaga, kako bi uz igru, pustolovine i zabavu upoznali i zavoljeli tradiciju priprema za Božić, starije podsjetiti na običaje iz djetinjstva, a turistima pružiti uvid u tradiciju, poručio je Brkljača.
A zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina, pečenih kobasica, fritula, bili su neodoljivi.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Lampioni su super; ali ljetom to użas; jedan pao na nive iz pseice u mog prijatelja i sve poooooslooooo sa pożarom....