Tko može pronaći blago i spasiti Zadar od križara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Prvi escape room u Zadru otvorile dvije mlade gospođe
Igra je dobra za sve uzraste i različite ekipe - cijele obitelji, djevojačke, momačke, djecu, studente, odrasle... Igra podiže adrenalin i daje injekciju samopouzdanja pa je dobra za početak neke zabave ili izlaska, govori Ana Vukić, suvlasnica
Zvonko KUCELIN
Ponosne vlasnice Martina Rendulić i Ana Vukić

Godina je 1202. Križari su pred vratima Zadra, u teškoj smo nevolji, svima prijeti propast. Ali postoji izlaz. Križari bi od Mlečanina dobili zlato za osvajanje Zadra, ali moguće je spasiti grad tako da im mi damo zlato prvi. Treba "ukrasti" zlato od škrtog trgovca i predati ga križarima. Vremena je jako malo, a zlato nije tako lako naći.


"Htjele smo da naša soba bude originalna i uzele za inspiraciju crticu iz povijesti zbog prepoznatljivosti turistima, ali i kako bi naša djeca nešto naučila. I tako smo se vratile u srednji vijek.

Martina Rendulić

Nalazimo se u naizgled gotovo praznoj sobi. Jedan stol, knjižica, olovka, papir, nekoliko kovčega s različitim vrstama lokota, sve to čuva jedan vitez u kutu... Naizgled prazna soba ipak krije mnoštvo tragova, slagalica, slova, brojki koje dovode do pojedine lozinke, a svaki novi otvoreni lokot, cijelu priču pomalo mrsi, ali i raspetljava...
Vrijeme proleti u trenu u prvom zadarskom escape roomu ClueGo Anno 1202., otvorenom prije desetak dana u poslovnom prostoru u portunu iza Kalelarge. Vlasnice su dvije mlade gospođe, Martina Rendulić i Ana Vukić koje su napustile sigurne poslove i upustile se u ovu avanturu.

Očekivani uspjeh

- Papirologija je bila neumoljiva i sve je trajalo jako dugo. Uvijek se neka sitnica iskomplicira s radovima pa s papirima, ali nismo htjele odustati, znale smo da uspjeh mora doći. Sve smo ovo same osmislile i izradile, uz veliku pomoć naših supruga i Aninog svekra. Evo, radimo tek desetak dana, a interes je dobar i kad vidimo oduševljene reakcije ljudi kad izađu iz sobe, sve nam se isplati, govore Martina i Ana koje tijekom cijele igre, kao "game masterice" promatraju igrače na videonadzoru i uskaču s malom pomoći u obliku zagonetki.
Escape room je nastao prema videoigrici s ciljem izlaska iz sobe. Rodila se ideja da se to napravi i u pravoj sobi, ali i da, uz izlaz iz sobe, postoji i neka misija.
- Mi smo htjele da naša soba bude originalna i uzele smo za inspiraciju crticu iz povijesti kako bismo bili prepoznatljivi turistima, ali i kako bi naša djeca naučila nešto iz povijesti. I tako smo se vratile u srednji vijek. Puno smo istraživale iz više knjiga i izvora kako bi što više detalja bilo autentično u našoj križarskoj priči. Koncept smo osmislile zajedno s našim franšizerima, tako da je ovo unikatni, jedini ovakav escape room na svijetu, kazala je Martina Rendulić.
Suvlasnice su prvo i same prošle vlastitu igru.

Igra za sve uzraste

- Rekle smo našim franšizerima da nam ne otkriju šifre i bilo nam je stvarno zabavno i zanimljivo, iako smo sve same osmislile pa smo mogle unaprijed dosta toga znati. Igra je dobra za sve uzraste i različite ekipe - cijele obitelji, djevojačke, momačke, djecu, studente, odrasle... Igra podiže adrenalin i daje injekciju samopouzdanja pa je dobra za početak neke zabave ili izlaska. Evo, za sljedeći tjedan imamo zakazan team building, što je odlično za timski duh u jednoj tvrtki. U nekim zemljama, poslodavci čak u selekciji kandidata za posao, onih nekoliko što su ostali u zadnjem krugu dovodi u escape room kako bi provjerili njihovo logičko razmišljanje i timski rad, govori Ana Vukić.
Igra je namijenjena za grupu od 2 do 5 igrača, a naplaćuje se za 2-3 igrača 300kn, od 3-4 igrača 400kn i od 4-5 450 kuna. Ako su u grupi samo djeca, onda je poželjno da nisu mlađa od 12 godina, a u pratnji odraslih mogu i mlađi, samo je važno da se mogu skoncentrirati na igru. Zamišljeno je da traje 60 minuta, ali ako je netko blizu cilja nakon isteka tih 60 minuta, "masterice" ga neće prekinuti.
Jer, vjerujte nam, zaista bi bila šteta, nakon niza rješenih zagonetki, neuspjelih i uspjelih pokušaja, iznenađenja i cijele te napetosti, ne doživjeti trenutak pronalaska zlata.

POČETNI PROBLEMI

​Vlasnice kažu kako je papirologija bila neumoljiva i sve trajalo jako dugo, ali da nisu htjele odustati, jer su znale da uspjeh mora doći. Sve su same osmislile i izradile uz pomoć i podršku obitelji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno