BROJANJE PUTNIKA U svakom autobusu u prosjeku do 12 putnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Primjena novih epidemioloških mjera u javnom prijevozu
Vozač je posljednji filter, ukoliko u autobus uđe preveliki broj putnika može ih opomenuti i zatražiti da izađu, a ukoliko to putnici ne učine vozačima je dana uputa da se ne kreće. U slučaju većeg broja putnika spremni smo odmah poslati drugi autobus koji će doći na lokaciju relativno brzo s obzirom da nismo preveliki grad, objašnjava Šimunov
Vedran SITNICA
Jako malo građana vozi se autobusima

Nove epidemiološke mjere zakomplicirale su rad zaposlenicima u javnom prijevozu, a i njegovo korištenje građanima. U razgovoru s Edvinom Šimunovom, direktorom javnog gradskog prijevoznika Liburnije, pokušali smo čitateljima približiti i objasniti trenutnu situaciju u pitanju eventualnih poteškoća u korištenju javnog prijevoza u gradu Zadru i Zadarskoj županiji.

Uputa da ne kreću

- Nije mi javljeno za ikakve poteškoće, vozačima su dane vrlo precizne upute, a u autobusima se prosječno vozi 10, 12 putnika što je dosta ispod dopuštenog kapaciteta, govori nam Edvin Šimunov, prvi čovjek Liburnije dodajući kako veće gužve nema ni u kritičnim polascima autobusa oko 8 ujutro, kada većina radnika i učenika ide na poslove i u škole.
- Osigurani su dodatni kapaciteti za linije na kojima se vozi veći broj putnika kao što su Borik, Sukošan i Vir kako se ne bi prešlo dopuštenih 40% kapaciteta autobusa. Mnogo manje učenika ide u školu s obzirom da neki nastavu prate od doma te nema toliko velikog broja putnika kao inače. Mi nismo grad te veličine da bismo imali značajan problem s osiguranjem dostatnog broja autobusa kako bi se omogućilo poštivanje epidemioloških mjera u javnom prijevozu, nismo Zagreb ili eventualno Split. Naši građani nisu toliko upućeni na javni prijevoz, objašnjava Šimunov trenutnu situaciju.
- Vozač je posljednji filter, ukoliko u autobus uđe preveliki broj putnika može ih opomenuti i zatražiti da izađu, a ukoliko to putnici ne učine vozačima je dana uputa da se ne kreće sa stanice. U slučaju većeg broja putnika od dopuštenog spremni smo odmah poslati drugi autobus koji će doći na lokaciju relativno brzo s obzirom da nismo preveliki grad. Vozači imaju mobitele te u slučaju značajnijih problema mogu zatražiti pomoć nadležnih službi, pojasnio je Šimunov.

Putnici korektni

Pitali smo ga je li dosad bilo nekakvih neugodnosti i osjećaju li vozači dodatan pritisak zbog novih mjera.
- Koliko imam saznanja nije bilo neugodnosti s putnicima, ljudi barem zasad shvaćaju situaciju i ponašaju se korektno. Iako su prvi dani kod ovakve veće promjene uvijek najteži nema ni nekog posebnog dodatnog pritiska na našim vozačima, kazuje Šimunov

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno