Hodači fotografijama ovjekovječili svoje dugoprugaško putovanje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Croatia Long Distance Trail u Knjižnici
Hodači su fotografijama komemorirali svoje dugoprugaško putovanje i dogodovštine koje su im se dogodile na putu. Sama je staza duga 2150 km. Ukupno ju je je prehodalo sedmero hodača, kazala je Knez i naglasila kako je najbrži u tome bio Britanac Carl Gale, kojemu je za prelazak Traila trebalo 57 dana
»Fotografijske« uspomene

U atriju Gradske knjižnice Zadar prije nekoliko dana otvorena je izložba Croatia Long Distance Trail. Bianca Knez iz udruge Croatia Long Distance Trail kaže kako je cilj ove izložbe, s kojom se već gostovalo u nekoliko hrvatskih gradova, upoznati javnost s Trailom i popularizirati njegovo postojanje, koje je već sada dobro poznato i vrlo primijećeno kod stranaca.
- Croatia Long Distance Trail nastao je po uzoru na Pacific Crest Trail, a naš dobar prijatelj i avanturist Nikola Horvat o svom je prelasku Pacific Crest Traila čak i napisao knjigu »Barinški epitaf«, kazala je Knez i dodala kako su fotografije koje su izložene u atriju Gradske knjižnice Zadar djela samih hodača.
- Hodači su fotografijama komemorirali svoje dugoprugaško putovanje i dogodovštine koje su im se dogodile na putu. Sama je staza duga 2150 km. Podijeljena je u 3 sekcije: A (Ilok - Sv. Martin na Muri), B (Sv. Martin - Savudrija) i C (Savudrija - Prevlaka). Ukupno ju je je prehodalo sedmero hodača, kazala je Knez i naglasila kako je najbrži u tome bio Britanac Carl Gale, kojemu je za prelazak Traila trebalo 57 dana.
- U prosjeku hodačima treba 65 - 100 dana za prelazak Traila. Najbolje vrijeme za prehodavanje staze je od travnja do listopada. Osnivač Udruge Croatia Long Distance Trail Nikola Horvat, prvi je prohodao stazu u cijelosti i o njoj snimio dokumentarni film koji se može naći na Youtubeu, a sa svojim je domentarcem »Why do I hike« osvojio i nekoliko nagrada na filmskim festivalima, istaknula je Knez i dodala kako je staza u cijelosti prohodna te kako su sve točke i dijelovi ucrtani na njihovoj službenoj mobilnoj aplikaciji Guthook Guides.
- GPS trag cijele staze sa svim točkama interesa uvršten je u najpopularniju svjetsku aplikaciju toga tipa »Farout guides«, zaključila je Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno