Mreža društvenih domova - benkovački projekt vrijedan ukupno 14,2 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Uvedeni u posao izvođači radova na društvenoj infrastrukturi
Grad Benkovac provedbom projekata koji su sastavni dio Intervencijskog plana, pa tako i projektom »Mreža domova«, stvara preduvjete za ostvarenje vizije »Grad ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje«
Velimir BRKIĆ
Benkovac ima viziju razvoja

Kako je objavljeno na stranicama Grada Benkovca ovih dana održano je uvođenje u posao u sklopu projekta »Mreža domova« za koji je 5. studenoga potpisan Ugovor o bespovratnim sredstvima s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Tri nova društvena doma

Nakon provedenog postupka javne nabave radova, odabrani su izvođači radova po grupama: grupa 1 - izgradnja društvenog doma u Lisičiću - Petrim d.o.o. iz Jagodnje Donje; grupa 2 - izgradnja društvenog doma u Nadinu – Tehma d.o.o. iz Zadra; grupa 3 - izgradnja društvenog doma u Smilčiću - 1. faza - Petrim d.o.o. iz Jagodnje Donje; grupa 4 - izgradnja društvenog doma u Vukšiću - Reliance d.o.o. iz Splita.
Za sve četiri grupe radova odabran je izvršitelj usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu GiN Company d.o.o. iz Zadra.
Ukupna vrijednost projekta je 14.169.024,32 kune od čega će se 85% financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će 15% osigurati korisnik Grad Benkovac - dio iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini te dio iz vlastitih sredstava.
Ovaj projekt, kako smo već pisali, obuhvaća izgradnju tri nova društvena doma u Vukšiću, Nadinu i Lisičiću, te rekonstrukciju društvenog doma u Smilčiću.
Ciljevi projekta su osposobiti sekundarne društvene centre na području koje pokriva Grad Benkovac radi osiguranja geografski ravnomjerno raspoređenih uvjeta razvoja na cjelokupnom području grada; izgraditi društveni kapital lokalnog stanovništva osiguranjem društvene infrastrukture za provođenje aktivnosti društvenog, kulturnog, obrazovnog i rekreativnog karaktera.

Grad ugodan za življenje

Grad Benkovac provedbom projekata koji su sastavni dio Intervencijskog plana, pa tako i projektom »Mreža domova«, stvara preduvjete za ostvarenje vizije »Grad ugodan za življenje, poduzetnicima prilika za ulaganje, a turistima privlačan za posjećivanje«.
Sadržaje projekta, kako je naglasio benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić, moći će koristiti stanovnici svih zanimanja i interesa, svih vrsta aktivnosti, djeca, zaposleni, nezaposleni, studenti, učenici, poljoprivrednici, umirovljenici, umjetnici, itd.
Riječ o jednom od 12 projekta iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima i izradi intervencijskih planova za gradove Beli Manastir (uključujući općinu Darda), Benkovac, Petrinju, Knin i Vukovar.
Gradonačelnik Bulić, osvrćući se na spomenuti projekt, u više je navrata isticao kako je vidljivo da se u Benkovcu radi i gradi, da se vraća život.
Projekt »Mreža domova« svojevrsna je poruka da grad Benkovac ima budućnost, perspektivu.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno