Brodovi zamjenjuju most

Slika korisnika admin
Autor: 
zdrelac_most3
Adam VIDAS
Radovi na proširenju pomorskog prolaza između otoka Ugljana i Pašmana

Prema priopćenju Marijana Žuvića, voditelja Službe za informiranje u Agenciji za obalni linijski pomorski promet, od srijede 7. siječnja 2009. u cijelosti se obustavlja promet mostom koji preko plovnoga puta Mali Ždrelac povezuje otoke Ugljan i Pašman.

Da bi se zatvaranje mosta što manje odrazilo na život otočana istodobno će započeti održavanje dvaju privremenih brodskih linija, Ždrelac-Zadar i Ždrelac-Ždrelašćica, koje će se održavati do okončanja radova, što se očekuje koncem lipnja 2009. godine.

Nakon provedenog pozivnog natječaja i iskazanih prosudbi stručnog povjerenstva, koje je razmotrilo prispjele ponude, Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet odlučilo je da će liniju Ždrelac-Zadar održavati brodar T.U.O. Mankul iz Zadra brodom "Viking" kapaciteta 200 putnika i brzine 12 čvorova, dok će na liniji Ždrelac-Ždrelašćica ploviti brod "Mec", vlasništvo Ribarsko turističkog obrta "Trn" iz Ždrelca, kapaciteta 50 putnika i brzine 12 čvorova.

Linija Ždrelac-Zadar, duljine 6,7 milja, kojom će se otok Pašman povezati s kopnom, održavat će se 36 puta tjedno (prema priloženom plovidbenom redu), a cijena prijevoza bit će jednaka onoj koju putnici plaćaju na trajektnoj liniji Zadar-Preko.

Na liniji Ždrelac-Ždrelašćica (Gospa od Sniga) između Pašmana i Ugljana, duljine 1,3 milje, brod će održavati 83 polazno-povratna putovanja tjedno, a prijevoz će biti besplatan.

Uz dvije nove brodske linije u vrijeme radova na mostu Ždrelac bit će uvedena i dva dodatna putovanja na trajektnoj liniji Biograd-Tkon.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno