Gradskom mostu 10 milijuna kuna

Slika korisnika admin
pag_knezev
Alenka FESTINI
U Pagu će se urediti Trga svetog Jurja, Knežev dvor, Dom kulture...

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Paga donesen je proračun za 2009. godinu u visini od 47,185.000 kuna.

- U proračunu su dvije velike stavke, a to je 10 milijuna kreditnih obveza Grada i oko 10 milijuna kuna za obnovu starog gradskog mosta, rekao je gradonačelnik Paga Andreja Bukša, objašnjavajući predviđeno ostvarenje novog proračuna.

Komunalni doprinos

- Od tih iznosa, ostalo je 27 milijuna kuna i to je stvarni proračun. Ove godine smo imali velikih problema s naplatom komunalnog doprinosa koji smo planirali ostvariti u visini 5 milijuna kuna, a ostvarili smo samo 1,5 milijuna kuna i zbog toga smo morali smanjivati proračun. Nadamo se da će se u idućoj godini u Županijskom uredu za urbanizam predmeti rješavati pa će se moći naplatiti i komunalni doprinos koji smo u proračun uvrstili u visini od 4 milijuna kuna.

Gradonačelnik Bukša istaknuo je kako će se u idućoj godini manje raditi na velikim komunalnim projektima, jer su mnogi od njih već napravljeni. Puno je napravljeno na izgradnji kanalizacijskog sustava, izgradnji vodosprema i prirodnih bušotina vode, poboljšanju dotoka vode s područja Stinice, odnosno s kopna na otok.

Istaknuo je kako je prioritet u 2009. godini pokrenuti važne projekte kako bi se poboljšao izgled grada te oplemenjivanje zelenih površina.

- Krećemo u uređenje Trga svetog Jurja, a to je vrlo zahtjevan projekt pa ga u proračun nismo stavili u punom iznosu, jer namjeravamo raditi etapno, dakle, po fazama, a u idućoj godini krenuli bi s prvom fazom. Također, u idućoj godini će se dovršiti i uređenje Kneževa dvora, rekao je gradonačelnik Bukša.

Slovensko odmaralište

Prema riječima gradonačelnika Bukše, uz Trg svetog Jurja i Knežev dvor, obnovit će se Dom kulture gdje su radovi već počeli. Jedan od bitnijih cestovnih projekata je izgradnja zaobilaznice na južnom ulazu u grad te izgradnja autobusnog kolodvora na tom predjelu. Grad će otkupiti toranj Kneževa dvora u kojem je desetljećima bio prostor Erste banke, kaže gradonačelnik Bukša.

- U pregovorima smo s Ljubljanom koja je vlasnik nekadašnjeg slovenskog dječjeg odmarališta takozvanog Šiška, u Ulici Ivana Mirkovića. Kad bismo uspjeli postići dogovor, kupili bismo tu zgradu i u njoj uredili dom za starije i nemoćne osobe, rekao je gradonačelnik Bukša.

Gradsko vijeće Paga jednoglasno je prihvatilo i izvješće Državne revizije o radu gradske uprave. Gradonačelnik Bukša je rekao kako je vrlo zadovoljan revizijskim nalazom iz kojeg proizlazi da se proračunskim sredstvima raspolagalo u skladu sa zakonom. Gradsko vijeće je na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja i Gradskog poglavarstva Paga imenovalo Dijanu Vuletu za ravnateljicu Centra za kulturu i informacije Pag, koja je od srpnja 2007. godine bila privremena ravnateljica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno