Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Ovo je velika pobjeda za nas

Autor: Roman Morović

02.01.2009. 23:00
Ovo je velika pobjeda za nas

Foto: Zvonko KUCELIN



Rok Stipčević na presici nakon utakmice bio je vrlo sretan. Iako je bio ponajbolji pojedinac utakmice, i ovog je puta istaknuo da je riječ o pobjedi – kolektiva.
– Ovo je velika pobjeda za nas. U najavi smo govorili da je ovo za nas najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone, no svjesni smo da će svaka iduća biti isto toliko važna. Moramo ići iz utakmice u utakmicu i igrati svaku kao što smo odigrali ovu večerašnju protiv Cibone. Ovo je bila pobjeda kolektiva, cijele momčadi na čelu s trenerom Pleslićem. Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja i večerašnja igra nam mora biti smjernica kako igrati dalje. Posebno bih želio zahvaliti navijačima jer mislim da je ovo prvi put u povijesti Hrvatske da je jednu košarkašku utakmicu pratilo toliko ljudi, rekao je Rok.
Vedran Vukušić, igrač Cibone, čestito je Zadru na zasluženoj pobjedi, dok je Perasović za poraz okrivio sudački propust.
– Čestitam Zadru na pobjedi. Ključna je bila druga četvrtina kada smo im dopustili da se odvoje na petnaest razlike, a kasnije je bilo jako teško tu razliku dostizati. Ipak, uspjeli smo u posljednjoj četvrtini doći na samo tri razlike i tada se dogodio ključan trenutak utakmice kada je svirana osobna pogreška Prkačinu koja je slobodno mogla biti dosuđena i u našu korist. To međutim ne umanjuje pobjedu Zadra koji je dao sve od sebe da dođe do pobjede u ovoj utakmici i na kraju je u tome zasluženo i uspio, rekao je Perasović.
Bio je ovo domaći debi novog trenera, Denisa Pleslića.
– Hvala kolegi Perasoviću na čestitkama. Ovo je velika pobjeda momčadi. Od prve do posljednje minute smo kontrolirali utakmicu naročito u segmentu obrane. Odradili smo sve ono što smo se dogovarali na treninzima i mislim da je naša dobra obrana bila ključ pobjede. Drugu četvrtinu smo odradili napadački besprijekorno kada smo pronašli petorku koja je u tom trenutku najbolje funkcionirala na terenu. Vidjeli smo što nam najbolje ide i na to smo se većinu vremena oslanjali. Imali smo jedan mali pad u igri početkom četvrte četvrtine, no uspjeli smo se izvući iz te male krize i na kraju smo zasluženo došli do pobjede. Čestitam mojim igračima na velikoj borbenosti tokom svih četrdeset minuta.
Ostajete li i dalje prvi trener Zadra?
– Ja sam istaknuo svoju kandidaturu za trenera Zadra još prije utakmice sa Splitom. Mislim da se pitanje prvog trenera treba riješiti tokom idućeg tjedna. Želim pobjeđivati u kontinuitetu, ne želim se zadovoljiti samo s jednom pobjedom, a da bi momčad funkcionirala mora se znati tko je prvi trener. To je jako važno zbog svega onoga što trener mora kontorlirati u jednoj momčadi.


 GARNETT NIJE NASTUPIO NA OPROŠTAJU


Marlon Garnett večeras je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Zadra. Ovo odigrao moglo bi se staviti pod znakove navodnika budući da nije ulazio u igru niti je bio blizu suigrača za vrijeme time-outa. Konačan raskid ugovora KK Zadar i američkog šutera potvrdila je na konferenciji za novinare nakon utakmice i glasnogovornica kluba Anamarija Bilan koja je i službeno obznanila odluku kluba, poznatu javnosti već nekoliko dana. Marlon Garnett za Zadar je ukupno odigrao 18 utakmica, trinaest u NLB ligi, četiri u Eurokupu, te jednu u Kupu Krešimira Ćosića, a kako neslužbeno doznajemo karijeru bi trebao nastaviti u zagrebačkoj Cedeviti.