Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za par sati očistili grad

Autor: Katarina Belić

02.01.2009. 23:00
Za par sati očistili grad

Foto: Zvonko KUCELIN



Naši djelatnici su nakon dočeka u samo nekoliko sati već uspjeli počistiti sve smeće i oprati ulice i trg. Naime, prošlih godina nakon dočeka nove godine na trgu i u glavnim ulicama, najviše smeća činile su brojne boce
Nakon najluđe noći u godini, čišćenje ulica grada Zadra i Narodnog trga nije trajalo jako dugo jer smeća i otpadaka bilo je manje nego prošlih godina kao i posljedica noćnih ludovanja u pijanom stanju koje najčešće rezultiraju nekakvim “dišpetom” poput zapaljenih kontejnera.
Stoga, za tridesetak dežurnih djelatnika Čistoće ove godine posao je bio znatno olakšan.
– Naši djelatnici su nakon dočeka u samo nekoliko sati već uspjeli počistiti sve smeće i oprati ulice i trg. Naime, prošlih godina nakon proslave odnosno dočeka nove godine na trgu i u glavnim ulicama, najviše smeća su činile brojne boce odnosno ambalaža. No, otkako je stupio na snagu ovaj novi pravilnik o skupljanju ambalaže, takvog otpada odosno smeća, danas na ulici ima sve manje. Također smo zadovoljni i činjenicom kako smo ove godine imali samo tri slučaja zapaljenih kontejnera u proteklih dva tjedna dok ih je prošle godine, u ovo blagdansko vrijeme bilo čak dvanaest. Mislim da su se ljudi napokon zasitili pirotehnike, petardi i prskalica jer ih je ove godine bilo znatno manje nego ranije, zaključio je direktor zadarske Čistoće Tomislav Ćurko dodajući kako očekuje da će ova nova 2009. godina biti jednako uspješna kao i prošla za Čistoću d.o.o Zadar i za sve njezine djelatnike.