Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Završetak radova u DHM-u krajem siječnja

Autor: Tomislav Jerak

02.01.2009. 23:00
Završetak radova u DHM-u krajem siječnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Radovi su se oduljili zbog vremenskih uvjeta i zbog konzervatora. Velik problem nam je prestavljala jama između Kapetanskog i “Citadele”, koju smo zbog neprohodnosti za strojeve morali ručno kopati, što nam je bila nepredviđena kočnica, kaže Darko Dell’orco, direktor Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru
Radovi u studentskoj menzi u dvorištu DHM – a teku prema planu, iako vremenski uvjeti uvelike otežavaju proces gradnje. Završetak radova se predviđa za kraj siječnja, što bi bilo na opću radost studenata koji su za sada prisiljeni hraniti se skromnim i ograničenim menijima fast fooda “Citadela”, te u menzi hotel Iža i Đačkog doma. Ujedno je zbog radova zatvoren i Studentski klub “Božo Lerotić”, koji je studentima omiljeno okupljalište i prostor gdje su se održavali kulturno – zabavni programi, a sad trenutačno služi kao skladište građevinskog materijala.
– Nažalost, radovi su se oduljili, što zbog vremenskih uvjeta, što zbog konzervatora. Velik problem nam je prestavljala jama između Kapetanskog i “Citadele”, koju smo zbog neprohodnosti za strojeve morali ručno kopati, pa je tako na ruke iz nje izneseno oko 1200 kubika zemlje, što nam je bila nepredviđena kočnica, kaže Darko Dell’orco, direktor Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru.
Za sada je salivena jedna ploča u stražnjem djelu stare/nove menze, koji je predviđen za liniju podjele hrane, a iznad toga će se nalaziti kompletno nova kuhinja suvremeno opremljena te povezana dizalom, dok je prizemni prostor namjenjen za sjedeća mijesta. Jedan od bitnijih noviteta je i wc za invalide, koji će biti smješten pored dosadašnjeg toaleta.
Iz svega se dade zaključiti da će nova menza biti preporođena i da će moći zadovoljiti sve potrebe studenata u našem gradu, kojih je iz godine u godinu sve više, a dosadašnji uvjeti i ponuda nisu Zadar baš uvrštavali kao top destinaciju studentskog života, što će se zasigurno ovim projektom promijeniti.
– Ovaj prostor u “Citadeli” smo maksimalno iskoristili, koliko nam je dopušteno od strane konzervatora. Ne želimo stati na ovom projektu, već želimo i dalje omogućavati bolje uvjete življenja našim studentima i omogućiti im da bezbrižno provode najbolje trenutke svojih života, kaže na kraju Dell’orco.