Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Antonio Surać potpisao za Mladost

02.01.2011. 23:00
Antonio Surać potpisao za Mladost


Mislim da mi je to nagrada za sav rad i trud jer Mladost je uvijek Mladost, to je najjači klub u Hrvatskoj, koliko god to drugi potkopavali i drugačije govorili. Drago mi je jer znam što sam sve prošao da bih došao do ovoga – kazao je Surać


Zadarski odbojkaš Antonio Surać potpisao je  ugovor za predstojeću polusezonu sa zagrebačkom Mladosti, nakon što je u Karlovcu,  u kojemu je u prošloj godini  odigrao svoju najbolju sezonu  s preko 20 poena po susretu,  iznimno dobro odigrao prvi  dio sezone. Dobre Suraćeve  igre očito nisu prošle neprimijećeno i jučer je u Sloveniji  protiv Salonita za Mladost  odigrao svoju prvu službenu  utakmicu. 
– Već prije mjesec i pol dana  kontaktirali su me iz Mladosti. S njima smo imali nekoliko prijateljskih utakmica i  pošto su im prošle sezone tri  najjača igrača otišla u Italiju  trebalo im je pojačanje za  drugi dio sezone. Nakon što  su u Kaštelima izgubili Kup,  vidjeli da će im biti teško  protiv ekipe Mladosti iz  Kaštela osvojiti prvenstvo jer  se Mladost pojačala i dosta su  jaki. Bio im je u planu jedan  primač i uzeli su mene. U  planu je još jedan tehničar i  na tome se radi – trebali bi  dovesti nekoga izvana i to će  se sve znati za tjedan dana.
Jeste li zadovoljni ugovorom?
– S obzirom na situaciju i na  stanje u drugim klubovima,  neredovitost plaća i svega,  zasad je sve i više nego u  redu.
U Karlovcu ste ostvarili  pravu igračku afirmaciju, što  očekujete u Mladosti?
– Sa svim tim igračima sam  igrao kroz mlađe dobne reprezentativne uzraste i svi se  znamo. Mislim kako ću igrati  u prvom sastavu, što se pokazalo na prvih par treninga.  Mislim kako to zaslužujem  svojom kvalitetom i nadam se  da ću to potvrditi odnosom  prema radu i svime ostalim te  da neće biti nikakvih problema.
Kako gledate na ovaj angažman u Mladosti?
– Mislim da mi je to nagrada  za sav rad i trud jer Mladost je  uvijek Mladost, to je najjači  klub u Hrvatskoj, koliko god  to drugi potkopavali i drugačije govorili. Drago mi je jer  znam što sam sve prošao da  bih došao do ovoga, jer sam iz  jedne male sredine, pogotovo  odbojkaške, gdje te nema tko  gurati i nemaš nikoga iza leđa,  gdje doslovno sve moraš sam.  Samim tim je taj uspjeh još  veći, što sam uspio dogurati  do tu bez ičije pomoći.
Što očekujete od ove polusezone?
– Očekujem rad i još puno  veću disciplinu nego što je  bila u Karlovcu. Puno je jača  ta Interliga od naše lige –  ogromna je razlika. Igramo s  tri ekipe koje igraju Ligu prvaka – za tri tjedna nam dolazi  Bled, koji je igrao Final-four  Lige prvaka prošle godine. Bit  će jako teško, ali tu se napreduje kada je protivnik jači  od nas. Mada sam napunio 25  godina želim još uvijek raditi i  mislim da se sa svakim treningom može napredovati.  Davat ću sve od sebe pa ćemo  vidjeti dokle će me to dovesti.
Bili ste s Mladosti na probi  na turniru u Bosni i Hercegovini?
– Bili smo u Odžaku na  Božićnom turniru. Osvojili  smo ga ali ekipe nisu baš bile  u našem rangu.
 


Afirmacija u Karlovcu




Relativno kasno sam počeo trenirati, ali sam bio u kadetskoj i juniorskoj  reprezentaciji. Kada sam došao na studij u Zagreb, igrao sam u juniorima  Mladosti. Poslije sam prešao u Zagreb i te sezone me je zvao Karlovac, koji  je tada bio drugi u prvenstvu i izborio Interligu. Prve dvije godine igranja u  Karlovcu nisam imao ni izbliza ulogu kao sada. Nisam imao baš neku  minutažu. Prije dvije godine gospodin Malević me zvao u Mladost, ali tu je  bilo svega i nismo se baš našli na istoj valnoj duljini pa me je bio poslao na  posudbu u Daruvar. Tamo sam odradio punu sezonu i opet sam se vratio u  Karlovac, gdje sada odrađujem drugu sezonu. Prošlu sezonu sam kao igrač  Karlovca bio jedan od najboljih igrača lige, imao sam veliku slobodu i velike  ovlasti u igri.