Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Godine zajedništva u ljubavi

02.01.2011. 23:00
Godine zajedništva  u ljubavi


Jela i Jure Zubak  proslavili su zlatni pir na  Novu godinu. Veliki datum  kojim su obilježili 50 godina  života u ljubavi i zajedništvu  proslavili su u krugu brojne  obitelji, a za stolom su se  prisjećali raznih anegdota i  lijepih trenutaka koji su obilježili njihov život. Kako su  nam kazali, nikada nisu bili u  svađama te imaju osjećaj kao  da su tek vjenčani. 
– Nama je ovih 50 godina  prošlo u trenutku. Najbitnije  je poštivanje i u sve ovo  vrijeme nikada nismo jedno  drugome psovali. Bilo je trenutaka i kada bi se ljutili, ali  to bi brzo prošlo, kazali su  Jela i Jure Zubak.
Odmah su znali da su stvoreni jedno za drugo. Upoznali su se 1960. godine, a  nedugo nakon toga, na samu  Novu godinu, izrekli su sudbonosno “da”. Ponosni su što  njihova ljubav traje, a najponosniji su ipak na brojnu  obitelj.
– Imamo četvoro djece,  desetoro unučadi i troje praunučadi, a četvrto je na putu.  Sve je to došlo u miru i  blagoslovu. Negdje je možda  bilo teških trenutaka, ali sve  smo preživjeli, jer tako nam  je Bog dao, kaže Jela i dodaje  kako se nada da će i djeca  krenuti njihovim putem.
U priči s unucima često se  dotaknu i teme braka, a  njihov recept je jednostavan.
– Preporučujemo da budu u  miru i da se ne svađaju. Ne  smiju mrziti jedno drugo, a  kada je nešto teško to treba  pretrpiti i ne iskazivati. Ugledajte se na svoje roditelje i  odgajajte svoju djecu, a sve  ostalo će biti u redu, kaže  Jela ističući kako je potrebno  uvijek biti u miru i slozi.