Četvrta faza vrijedna 9,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Put Bokanjca, od križanja s Ulicom Franje Petrića pa do Ulice Hrvatskog sabora, zatvoren je za promet

Sljedećeg tjedna počinje četvrta faza radova na izgradnji kolektora visokih zona Zadra, zbog koje će za sav promet biti zatvorena Ulica Domovinskog rata od novoizgrađenog rotora kod Bussines centra do Ulice Edvina Androvića. Početak radova u Ulici Domovinskog rata najavio je zadarski dogradonačelnik Darko Kasap, pojašnjavajući da je četvrta faza radova na izgradnji kolektora visokih zona grada, vrijedna 9,5 milijuna kuna.

- Paralelno s radovima na Putu Bokanjca i Ulici Benka Benkovića počinjemo sa četvrtom fazom izgradnje kolektora visokih zona grada. Četvrta faza ide Ulicom Domovinskog rata, od rotora do Puta Stanova. Kako je riječ o velikoj i zahtjevnoj dionici, radove smo podijeliti u tri etape, od rotora do Androvićeve, od Androvićeve do Splitske i od Splitske do Puta Stanova, kaže Darko Kasap, dodajući da će se s kolektorom raditi kompletna infrastruktura i rekonstruirati raskrižje Splitske ulice i Ulice Domovinskog rata, što će potrajati do ljeta.

Plinofikacija i nogostup

Zbog zatvaranja Ulice Domovinskog rata očekuju se poteškoće u prometu, s kakvim se već godinu dana bore stanovnici Puta Bokanjca i okolnih prometnica. Na Putu Bokanjca radovi se nastavljaju, kao i u Ulici Benka Benkovića.

- Još je sa zapadne strane zatvorena Ulica Benka Benkovića, dakle do Lidla. Radovi napreduju prema planu, tako da računamo da će do kraja siječnja Ulica Benka Benkovića biti otvorena za promet. Na Putu Bokanjca, koji je sada zatvoren od križanja s ulicama Franje Petrića i Hrvatskog sabora, dakle sve do semafora, radovi se nastavljaju do ljetnih mjeseci, kada bi konačno trebali biti završeni, govori Kasap, dodajući da Bokanjac dobiva kompletno novu insfrastrukturu.

Nova infrastruktura na Putu Bokanjca podrazumijeva priključke za plin i nogostup od križanja s Hrvatskim saborom do Ulice Benka Benkovića. Radovi na Putu Bokanjca u pojedinim etapama ometali su stanarima dolazak do njihovih kuća, no to je sada na dionici od Franje Petrića do Veterinarske stanice riješeno. Za stanare Puta Bokanjca, prometnica je otvorena, dok će svi ostali morati pričekati završetak radova, što se očekuje do početka lipnja ove godine.

Otkup zemljišta

- Kad Put Bokanjca i Ulica Domovinskog rata budu završeni, u planu je prva i druga faza izgradnje kolektora visokih zona grada. Prva faza ide od samog uređaja Centar do Ante Starčevića, a druga od Ante Starčevića do Puta Stanova.

Druga, najzahtjevnija faza izgradnje kolektora visokih zona grada, ostavljena je za 2013. godinu. Prolazit će Stadionskom ulicom, odnosno Ulicom Hrvoje Ćustića, koja je problematična zbog otkupa zemljišta, kaže dogradonačelnik Kasap, vjerujući da bi se to moglo riješiti do 2013. godine. Kasap kaže da bi se rješenjem Stadionske ulice zaokružio cjelokupni projekt izgradnje kolektora visokih zona grada, koji je vrijedan 50 milijuna kuna.

Inače, izgradnja kolektora visokih zona grada, druga je faza projekta Jadran, tzv. potprojekt Zadar. Projekt se zajednički financira iz sredstva supsidijarnog zajma, 25 milijuna kuna, Hrvatskih voda, 6,4 milijuna kuna, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, 12 milijuna kuna i jedinica lokalne samouprave.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika diklo
sto je sa DIKLOM?????????????????? JESU LI FAZE ZA 21 STOLJECE GOTOVE!!!!!!!!!!!!!!!!
Slika korisnika donata
gospođo / gospođice Babajko Slijedeći put kad budete pisali članak, prvo se informirajte o temi o kojoj pišete. Ne bi bilo loše izaći na teren pa provjeriti na licu mjesta je li stanarima DO VETERINARSKE STANICE (kako pišete) omogućen pristup kućama. Jer nije. Od 01. listopada gledamo kako se tjedan dana radi, a onda tjedan ne radi, a kažete tako će biti do ljeta? Krasno! Jer, bilo je rečeno do kraja siječnja. Pretpostavljam, kada bi se kojim slučajem na Putu Bokanjca nalazila kuća nekoga od dužnosnika Grada ili Županije, da bi ova sramota već odavno bila završena i asfaltirana. Ja Vas, gospođice Babajko, u svoje ime i u ime svih svojih bližih i daljih susjeda molim da napravite intervju s odgovornom osobom koja će nam objasniti u čemu je stvar.
Slika korisnika donata
"Za stanare Puta Bokanjca, prometnica je otvorena, dok će svi ostali morati pričekati završetak radova, što se očekuje do početka lipnja ove godine." Sramota, koja neinformiranost.