Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Koncentrirana snaga

02.01.2012. 23:00
Koncentrirana snaga


Kamion i za najteže savladive terene Renault Kerax odavno je već dokazao svoju robusnost. Renault Trucks obogatio je svoju ponudu te je uveo izvedbu 8×8 namijenjenu najnepristupačnijim terenima i najizazovnijim uvjetima. Njezinih 8 pogonskih kotača i pojačana šasija ispunjavaju najzahtjevnije zadatke kod poravnavanja terena, miniranja ili kod istraživanja naftnih resursa. Renault Kerax 8×8 dostupan je u izvedbi 430 i 460 KS s motorima Euro V EEV i za internacionalna tržišta u konfiguraciji 440 KS s motorom Euro III.
Renault Trucks nudi na tržištu jednu od najširih i najpotpunijih gama vozila s pogonom na sve kotače. Ona uključuje Renault Midlum 4×4, Renault Premium Lander OptiTrack i Renault Kerax 6×6. Kako bi odgovorio na sve veće zahtjeve za vozila visoke snage, Renault Trucks širi ponudu novom pogonskom konfiguracijom: Renault Kerax 8×8.
Ova nova izvedba ima izvanrednu snagu posebno dizajniranu za primjene kao što su: istraživanje naftnih područja, operativna podrška kod miniranja, poravnavanje tla u izazovnim okruženjima s kojom zadovoljava one klijente koji traže najveće performanse po pitanju mobilnosti i prilagodljivosti. Renault Kerax DXi11 8×8 posebno se ističe jer ima 8 pogonskih kotača na višestrukim osovinama (dvije upravljive osovine sprijeda i dvije pogonske osovine straga). S ovakvom konfiguracijom ono može proći bilo kakvu prepreku i savladati najgrublje terene.
Za klijente Renault Kerax 8×8 dokazuje da je sredstvo od iznimne vrijednosti po pitanju produktivnosti. Njegovi kapaciteti utovara i robusnost čine ga tijekom cijele godine dostupnim vozilom bez obzira na uvjete. Dodatno s njegovim DXi11 motorom potrošnja goriva jedna je od najmanjih na tržištu.
Ovo je vozilo do sada bilo dostupno u Poljskoj i izvan europskog tržišta a danas se nudi po čitavoj Europi i to u konfiguraciji s DXi11 Euro V EEV motorom i u izvedbi Euro III za međunarodna tržišta.
Nova izvedba još više ističe kvalitete koje već posjeduje Renault Kerax po pitanju prolaska kroz prepreke, npr. ima jedan od najboljih pristupnih kutova (između 26 i 31 stupanj, ovisno o korištenim gumama) i odstojanje od tla od 340 mm sprijeda i 360 mm straga.
Njegove mehaničke značajke godinama su testirane u najizazovnijem situacijama i u svim vremenskim prilikama kao što je to bio slučaj kod ekspedicije Cape to Cape kada su šest Renault Keraxa i šest Renault Sherpi putovali od Sjeverne kape u Norveškoj do Rta Dobre Nade u Južnoj Africi.