Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Otvorenje novog TIC-a na peti rođendan Općine Vrsi

02.01.2012. 23:00
Otvorenje novog TIC-a na peti rođendan Općine Vrsi


Svakim danom obrisi zgrade su sve jasniji i uz dobre vremenske prilike prva faza izgradnje ‘teške’ oko 400.000 kuna bi se trebala dovršiti u predviđenom roku, govori vrška načelnica Sandra Vukić, najavivši otvorenje novog TIC-a za Dan općine Vrsi koji se obilježava 13. srpnja
Općina Vrsi je u novu proračunsku godinu ušla sa 8,5 milijuna kuna koliko bi se trebalo uprihoditi i najveći dio uložiti u komunalnu infrastrukturu u 2012. godini.
Unatoč krizi započeti projekti na ovom području nisu ni u jednom trenutku došli u pitanje te idu dalje. Radovi na dogradnji općinske zgrade, odnosno izgradnji nove zgrade turističkog ureda, TIC-a i multimedijalne dvorane, izvode se prema predviđenim planovima. Vrijednost projekta iznosi 1,5 milijuna kuna.
 Pojačani marketing
– Dobre vremenske prilike odrazile su se svakako i na samu izgradnju. Uvelike veseli što radovi na izgradnji zgrade idu prema predviđenim planovima, što je za svaku pohvalu. Svakim danom obrisi zgrade su sve jasniji i uz dobre vremenske prilike prva faza izgradnja ‘teške’ oko 400.000 kuna bi se trebala dovršiti u predviđenom roku, govori vrška načelnica Sandra Vukić najavivši otvorenje novog TIC-a za Dan općine Vrsi koji se obilježava 13. srpnja.
Ona ističe da je glavni cilj Općine doprinijeti razvoju Vrsi i Poljica u lijepa i moderna naselja.
Prvu fazu izvodi tvrtka Pogorilić promet iz Novalje, dok će druge radove izvoditi radnici općinskog komunalnog poduzeća.
– Nove, suvremene prostorije TIC-a će biti mjesto na kojem će vrški turisti moći dobiti sve potrebne informacije o vrškom području i njegovoj ponudi, ali i kupiti neke od suvenira. To je samo jedan od elemenata turističke ponude destinacije koja se profilira, govori načelnica Vukić ujedno i predsjednica TZ Općine Vrsi.
Da bi se postigao turistički rast, kaže Vukić, ključan je marketing – promocija dobro upakiranog proizvoda koji objedinjuje sve ono najbolje što destinacija nudi.
– Organizacija, razvoj i promocija turističkih proizvoda, te stvaranje novih, u konačnici će dati konkretne, znatno bolje turističke rezultate. Više turističkih dolazaka i noćenja, a time i više financijske dobiti i za općinu i za sve iznajmljivače turističkih kapaciteta, ugostitelje, poljoprivrednike, navodi Vukić, dodajući da će se u idućem razdoblju intenzivno raditi na promociji ovog područja i uljepšavanju obale po uzoru na brojne uspješne turističke zajednice.
Uređenje obale i šetnica
Čistog mora i dobrih plaža na području Vrsi ima napretek. Prostor ove općine obiluje svim vrstama plaža, od šljunčanih i pješčanih do kamenitih. Prema svemu sudeći, Vrsi su jedan od turističkih neizbrušenih dragulja naše županije koji ipak svake godine otkriva sve veći broj turista. Dodatni aduti su mu neposredna blizini povijesnog gradića Nina i udaljenost od tek 23 kilometra od tritisućljetnog Zadra. U predjelu Mulo i Zukve nalazi se najveći dio kuća za odmor i apartmana uz more.
– U Vrsima se velika pozornost daje hortikulturnom uređenju i turističkoj ponudi. U Turističkoj zajednici osmišljamo manifestacije i činimo sve da stvorimo pozitivnu klimu kako bi osmijeh na licu naših građana bio poticaj gostima da se, kada jednom dođu u Vrsi, rado i vrate u naše mjesto, reći će Vukić.
Na poluotoku između Ninskog zaljeva i Ljubačke vale u sklopu projekta obnove i izgradnje komunalne infrastrukture te u okviru priprema za ovogodišnju turističku sezonu, ovih se dana u Vrsima radi punom parom na uređenju obale, ulica i šetnica.
– Vrsi su ‘osuđene’ na turizam, a za to je najvažnija komunalna infrastruktura. U tijeku su radovi na izgradnji cvjetnjaka uz obalu i šetnice u dužini od 250 metara. U pripremi su radovi na uređenju plaža i obagaćivanju plažnih sadržaja za djecu i odrasle, kazala je Vukić, ističući da će se i ubuduće znatna sredstva ulagati za uljepšavanje mjesta kako bi iz godine u godinu bilo sve više vidljivijih pomaka u smjeru napretka i razvoja turizma.
– Skrb za ovako jedinstven okoliš ovdje uvijek mora biti prioritet, a održivi razvoj i unošenje sklada prirode i čovjeka – obveza, zaključila je Sandra Vukić.


Izmjena vodovodnih cijevi


U Vrsima Mulo u tijeku su opsežni radovi na rekonstrukciji i nadogradnji vodovodne mreže. Za zemljane radove zadužena je općina, a za cijevi Vodovod Zadar.