Rebalansom proračun povećan 3 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
S posljednje sjednice Gradskog vijeća Biograda u 2011.

Na posljednjoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća u 2011. održanoj 29. prosinca usvojene su treće izmjene i dopune Proračuna Grada Biograda za 2011. godinu.

Glavni razlog za treći rebalans proračuna bila je potreba usklađenja rashoda s prihodima. Naime, određeni rashodi povećali su se iznad do sada planiranih sredstava.

Rebalansom je tako došlo do povećanja ukupnog iznosa proračuna sa 46,318.660 na 49,029.960 kuna. U odnosu na drugi rebalans riječ je o povećanju od 5,8 posto. Ovakve izmjene i dopune Proračuna prihvaćene su uz amandman koji je podnio klub vijećnika HDZ-a, a kojim su korigirane određene pozicije u Proračunu.

U nastavku sjednice vijećnicima je na raspravu i usvajanje dan prijedlog laureata za nagrade Grada Biograda.

Prijedloge Odbora za dodjelu javnih priznanja iznio je i obrazložio predsjednik Odbora Slavko Adžić Kapitanović, a vijećnici su ove prijedloge prihvatili jednoglasno i bez ikakvih rasprava. Nagrada za životno djelo će tako ove godine pripasti primarijusu dr. sc. Sergiju Padelinu, specijalistu neuropsihijatrije iz Biograda na Moru. Naime, navodi se u obrazloženju odluke, kroz svoj dugogodišnji radni vijek i bogati znanstveni rad na području medicine, a osobito iz područja ovisnosti, dr. Padelin posebno se angažirao na planu antiovisničkih aktivnosti. Najviše se bavio problematikom alkoholizma te je upravo na tom planu dao svoj izniman doprinos.

Jedna godišnja nagrada ide u ruke Planinarskog društva "Belveder" iz Biograda na Moru. "Belveder" nagradu dobiva za promicanje planinarstva, rekreacije i zaštite okoliša na području Biograda. Godišnju nagradu dobiva i Udruga inovatora Zadarske županije sa sjedištem u Biogradu na Moru. Nagrada Udruzi, rečeno je na sjednici, ide za postignute izvrsne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima u stvaralaštvu autohtonih suvenira te za doprinos u promicanju poduzetništva na području grada Biograda. Nakon odrađene zadnje sjednice Gradskog vijeća Biograda u 2011. godini svim vijećnicima uručeni su prigodni darovi, a upriličena je i zajednička zakuska.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno