Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sanader pola sata kasnio sucu

02.01.2012. 23:00
Sanader pola sata kasnio sucu


Novinari su Sanadera pred sudom čekali još od osam sati, ali kako se nije pojavio do devet, nazvali su njegove odvjetnike i upozorili ih da su promašili rok. Vrlo brzo se Sanader dovezao taksijem, a Goran Suić je došao do suda svojim automobilom
Iako je na prvo javljanje sucu zakasnio pola sata, bivši premijer Ivo Sanader ipak neće morati natrag u istražni zatvor, a ni njegovi jamci neće ostati bez svojih nekretnina.
– Ne kasnim, već sam se morao iskoordinirati sa svojim odvjetnikom Goranom Suićem kako bismo zajedno ušli na sud, kazao je Sanader dok je oko 9,30 sati ulazio na Županijski sud u Zagrebu.
Naime, odlukom izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, Ivi Sanaderu određeno je da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu do devet sati ujutro mora javiti sucu istrage, kako bi se sudac osobno uvjerio da se bivši premijer ne krije od suda. Novinari su Sanadera pred sudom čekali još od osam sati, ali kako se nije pojavio do devet, nazvali su njegove odvjetnike i upozorili ih da su promašili rok. Vrlo brzo se Sanader dovezao taksijem, a Goran Suić je došao do suda svojim automobilom. Nakon kratkog boravka u zgradi suda, gdje se prijavio sutkinji Veri Polak Presečki i ispričao joj se zbog kašnjenja, Sanader je s odvjetnikom otišao do njegovog automobila.
– Ne mislite valjda da ćemo ovdje iznositi obranu, odgovorio je Sanader kad su ga novinari zamolili da komentira činjenicu što se svjedoci protiv njega nagađaju s USKOK-om.
Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja Davora Blaževića. A kašnjenje je objasnio kvarom Suićevog automobila. Srećom po njega, sud mu nije kašnjenje uzeo za zlo.
– Naravno, nije dobro došlo da se okrivljeni ne pridržava onog što mu je naloženo rješenjem suda, ali za sada se ne radi o razlozima za ukidanje jamstava i Sanaderu ostaje obveza javljati se sucu. Prema zakonu, optužno vijeće će svaka dva mjeseca preispitivati kako okrivljeni ispunjava uvjete pod kojima mu je dozvoljeno da se brani sa slobode, kazala je sutkinja Ivana Kršul okupljenim novinarima.
Podsjetimo, Županijski sud u Zagrebu pustio je Sanadera iz istražnog zatvora uz jamčevinu vrijednu 12,6 milijuna kuna. Uz materijalne garancije svojih prijatelja, Sanader je sudu morao predati putovnicu, obvezati se da će se jednom mjesečno javljati istražnom sucu, te obećati da se neće kriti i napuštati boravište.