Strategija hrvatskog turizma mora biti gotova do ljeta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Dogovorio skraćivanje roka - Veljko Ostojić

Strategija razvoja turizma Hrvatske trebala bi biti gotova ranije nego je najavljivano, moguće do početka glavne sezone. Naime, ministar turizma Veljko Ostojić je s predstavnicima Instituta za turizam kojem je, temeljem javnog natječaja povjerena izrada Strategije, dogovorio skraćivanje roka izvedbe projekta kao i prezentaciju dosad učinjenog. Tako je dogovoreno održavanje radionica u koje će se moći uključiti šira javnost te na taj način sudjelovati u izradi ovog dokumenta. Izrada Strategije na taj će način biti javno dostupna, odnosno transparentna i interaktivna, navode u Ministarstvu turizma. Sve informacije o izradi Strategije bit će dostupne na web stranicama Ministarstva, kao i na stranicama Instituta za turizam, a svi zainteresirani za izradu ovog važnog razvojnog dokumenta hrvatskog turizma imaju mogućnost slanja svojih prijedloga i mišljenja na e-mail adresu strategija@iztzg.hr ili na forumu na web-stranicama Instituta.

Ovaj će dokument, uz ostalog, odgovoriti na pitanja u kojem će se smjeru razvijati turizam, kako učinkovito upravljati turističkim prostorom te kako smanjiti sezonalnost. Također će naznačiti što vlasti moraju činiti za poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma, a bit će i za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Izrada Strategije je, inače, najavljena prije nešto više od dvije godine, dok je lani u lipnju konačno potpisan ugovor o njenoj izradi. Prvi koraci na tom putu su predstavljeni na posljednjim Danima hrvatskog turizma u studenom gdje su stručnjaci Instituta pozvali zainteresirane da daju svoje prijedloge i viđenje stanja u hrvatskom turizmu na forumu koji je pokrenut na web-stranicama ove institucije. Zainteresiranih očito nije bilo mnogo jer, kako se i jučer dalo vidjeti, za sada nije bilo nikakvih komentara ni rasprava na ovu temu unatoč velikom značaju ove djelatnosti za čitavo hrvatsko gospodarstvo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno