Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Strategija hrvatskog turizma mora biti gotova do ljeta

02.01.2012. 23:00
Strategija hrvatskog turizma mora biti gotova do ljeta


Strategija razvoja turizma Hrvatske trebala bi biti gotova ranije nego je najavljivano, moguće do početka glavne sezone. Naime, ministar turizma Veljko Ostojić je s predstavnicima Instituta za turizam kojem je, temeljem javnog natječaja povjerena izrada Strategije, dogovorio skraćivanje roka izvedbe projekta kao i prezentaciju dosad učinjenog. Tako je dogovoreno održavanje radionica u koje će se moći uključiti šira javnost te na taj način sudjelovati u izradi ovog dokumenta. Izrada Strategije na taj će način biti javno dostupna, odnosno transparentna i interaktivna, navode u Ministarstvu turizma. Sve informacije o izradi Strategije bit će dostupne na web stranicama Ministarstva, kao i na stranicama Instituta za turizam, a svi zainteresirani za izradu ovog važnog razvojnog dokumenta hrvatskog turizma imaju mogućnost slanja svojih prijedloga i mišljenja na e-mail adresu [email protected] ili na forumu na web-stranicama Instituta.
Ovaj će dokument, uz ostalog, odgovoriti na pitanja u kojem će se smjeru razvijati turizam, kako učinkovito upravljati turističkim prostorom te kako smanjiti sezonalnost. Također će naznačiti što vlasti moraju činiti za poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma, a bit će i za povlačenje sredstava iz fondova EU.
Izrada Strategije je, inače, najavljena prije nešto više od dvije godine, dok je lani u lipnju konačno potpisan ugovor o njenoj izradi. Prvi koraci na tom putu su predstavljeni na posljednjim Danima hrvatskog turizma u studenom gdje su stručnjaci Instituta pozvali zainteresirane da daju svoje prijedloge i viđenje stanja u hrvatskom turizmu na forumu koji je pokrenut na web-stranicama ove institucije. Zainteresiranih očito nije bilo mnogo jer, kako se i jučer dalo vidjeti, za sada nije bilo nikakvih komentara ni rasprava na ovu temu unatoč velikom značaju ove djelatnosti za čitavo hrvatsko gospodarstvo.