Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sudac Mikolčević novi vršitelj dužnosti predsjednika ŽS-a

02.01.2012. 23:00
Sudac Mikolčević novi vršitelj dužnosti predsjednika ŽS-a


Sudac Marijan Bitanga još je početkom prosinca obznanio svoju kandidaturu za predsjednika Županijskog suda, no Državno sudbeno vijeće nije je još uvijek razmotrilo, pa je za v.d. izabran sudac Vladimir Mikolčević
Nakon što je 31. prosinca sucu Marijanu Bitangi istekao mandat vršitelja dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zadru, odnosno suca ovlaštenog za sudsku upravu, Ministarstvo pravosuđa novi je jednogodišnji mandat povjerilo Vladimiru Mikolčeviću, šefu Kaznenog odjela.
Koliko dugo će sudac Mikolčević obnašati dužnost v.d. predsjednika ovisi ponajviše o odluci Državnog sudbenog vijeća. Naime, još 10. prosinca na zadarskom Županijskom sudu održana je Sjednica sudačkog vijeća na kojoj su razmatrane kandidature zainteresiranih za atraktivne pozicije predsjednika Županijskog, ali i Općinskog suda u Zadru. I dok se za Općinski sud javilo čak četvoro kandidata, za fotelju prvog čovjeka Županijskog suda u Zadru interes je pokazao samo sudac Bitanga. Sudačko vijeće tada je donijelo svoje mišljenje o svakom pojedinom kandidatu nakon čega je kompletna dokumentacija proslijeđena DSV-u na odlučivanje. No, kako se Vijeće nije sastalo do konca godine kada je Bitangi istekao mandat vršitelja dužnosti, Ministarstvo je početkom Nove godine imenovalo novog mandatara koji bi u slučaju da DSV ne potvrdi Bitangu za predsjednika te se raspiše novi natječaj, mogao na toj poziciji ostati još godinu dana.
Kada je riječ o Općinskom sudu u Zadru, tamo je situacija nešto drugačija jer sucu Hrvoju Viskoviću mandat vršitelja dužnosti istječe 1. travnja.