Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dario Jurin opet je profesionalac u Komori

Autor: Damir Maričić

02.01.2013. 23:00
Dario Jurin opet je profesionalac u Komori


Tankerkomerc je u višegodišnjim problemima, pa i svojevrsnoj agoniji. Trenutačno aktualna i neslužbena verzija “spasa” tvrtke je pregovaranje o kupnji s turskom Dogus grupom


Prvi radni dan u novoj 2013. godini Dario Jurin dočekao je na novom/starom radnom mjestu. Naime, od 1. siječnja Jurin je ponovno profesionalni djelatnik Gospodarske komore Zadar.
Jurin je predsjednik Županijske gospodarske komore niz godina, ali je već jako drugo taj posao odrađivao “volonterski” uz naknadu, dok je bio zaposlen u Tankerkomercu. U Tankerkomerc je prešao 1995. godine nakon što je prethodno obavljao dužnost predsjednika Gospodarske komore, profesionalno od 1992. godine. U Tankerkomercu Jurin je izmijenio nekoliko dužnosti: od dužnosti čelnog čovjeka tvrtke po odlasku Bože Jusupa u mirovinu (uz angažiranje na čelu Nadzornog odbora tvrtke ali uz, rekli bismo, “američki model” svakodnevnog angažmana u tvrtki). S te funkcije povukao se prije godinu dana, zamijenio ga je Boris Jurić.
Tankerkomerc je u višegodišnjim problemima, pa i svojevrsnoj agoniji. Trenutačno aktualna i neslužbena verzija “spasa” tvrtke, koja je dugo godina činila jedan od stabilnih oslonaca ovdašnjeg gospodarstva a izniknula je iz “matice” Tankerske plovidbe Zadar, je pregovaranje o kupnji s turskom Dogus grupom.